Gin gemarineerde zalm

Als dank voor een overnachting in onze gastenkamer kregen wij een fles gin uit Londen cadeau. Ik had nog nooit gin geproefd, laat staan een gin en tonic. Ik vond het verrassend lekker. Vorige maand zag ik de Hairy Bikers op televisie een beslag voor een gefrituurd visje met gin maken, dus dat idee heb ik al opgeslagen als mogelijk nieuw recept voor op de site.

Gisteren kocht ik een halve kilo zalm bij de visboer en ging online op zoek naar een origineel recept. Toen schoot opeens de mogelijkheid van het marineren in gin te binnen. Recepten bekeken en uitgekomen op onderstaand recept. Je proeft in het eindresultaat geen uitgesproken gin-smaak. De gebakken zalm was gewoon heerlijk en mals.

In gin gemarineerde zalm
  • 5oo gram zalmfilet zonder huid
  • 3 eetlepels olie
  • scheut gin
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • snufje gedroogde dille
  • 2 takjes citroenmelisse (te vervangen evt. citroenzest)
  • peper zout
  • boter/olie om in te bakken

Haal de blaadjes c.q. naaldjes van de kruidentakjes. Snij deze fijn. Meng de olie, met gin en met de kruiden. Doe de zalmfilets in een ziplocker-zakje en voeg daar de marinade aan toe. Wrijf de zalmfilets in met de marinade en laat deze 2 a 3 uur marineren. Verhit olie met klontje boter in de pan en bak de filets enkele minuten per kant in de pan, afhankelijk van de dikte. De zalm mag iets rozig blijven van binnen.

Summary
recipe image
Recipe Name
In gin gemarineerde zalm
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *