Kipschnitzel met korst van creamcracker

paneren creamcracker
In de voorjaarsvakantie hadden we ongepaneerde schnitzels meegenomen naar een vakantiehuisje in Domburg. Toen we de voorbereidingen gingen treffen voor het koken van de avondmaaltijd, kwam het besef. We zijn niet thuis en in een vakantiehuisje staat niet standaard bloem of paneermeel in het keukenkastje. Gelukkig hadden we creamcrackers gekocht voor ontbijt. Waarom niet de creamcrackers fijn maken en daarmee paneren. 
Het resultaat was superlekker en wij hebben elkaar uitgebreid gefeliciteerd met onze vindingrijkheid. Als je moet improviseren kom je af en toe tot verrassende en bijzondere resultaten, zo was de conclusie. Kom ik enkele weken daarna tot de ontdekking dat Jamie Oliver zijn vissticks met creamcrackerkruim paneert en na nog wat meer speurwerk, dat het vrij gewoon is bij Britse koks. Hmmm, niet zo origineel als wij dachten.  Maar het resultaat is zo lekker, dat ik gisteren de kipschnitzels met creamcrackerkruim heb gepaneerd. En als je toch zelf gaat paneren, kun je ook de schnitzels bestrooien met jouw favoriete kruiden.   

Kipschnitzel met creamcracker-kruidenkorst

2 (bio) kipfilets
4 el tuinkruidenmix: bijv. bieslook, peterselie, basilicum en oregano (of kant en klare Italiaanse kruidenmix/ Provençaalse kruiden)
Peper, zout,
6 a 7 creamcrackers
zout, peper,
1 el bloem
1 groot ei of 2 kleine eitjes
Olie/boter

Maak van de kipfilet twee dunnere lapjes door de kipfilet overlangs doormidden te snijden. Leg een stuk huishoudfolie over het kiplapje. Sla de kiplapjes nog platter met een vleeshamertje of met de bodem van een pan/deegroller (circa 1/2 cm dik). Doe de creamcrackers in een stevige plastic zak en maak ze fijn door er met een stomp voorwerp op te stampen, bijvoorbeeld de bodem van een pot pindakaas. Al gauw wordt het net zo kruimelig als kant- en klaarpaneermeel. Bestrooi de kiplapjes lichtjes met de tuinkruiden en met zout en peper naar smaak. Haal ze daarna door wat bloem, vervolgens door losgeklopt ei en tot slot de creamcrackerkruimels. Verhit olie in een koekenpan en bak ze bruin op middelhoog vuur in ca. 6 minuten (3 minuten per kant).

Summary
recipe image
Recipe Name
kipschnitzel met korst van creamcracker
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *