Knoflookgarnalen in chilisaus
2 tenen knoflook, geperst
400 gram (wok)garnalen (gamba’s, Noorse garnalen)
2 el arachideolie
5 tl verse gemberwortel, geraspt
1 stengel bleekselderij
1 rode paprika
2 el zoete chilisaus
2 el hoisinsaus
4 el citroensap
2 tl suiker
zout, zwarte peper
evt. sambal
Maak eventueel de garnalen nog schoon. Meng de garnalen met de knoflook in een schaal. Snij de bleekselderij in reepjes en de paprika in stukjes. Verhit een eetlepel olie en wok de bleekselderij, paprika en gemberwortel totdat de stukjes groenten zacht zijn. Haal ze dan uit de wok en verhit een eetlepel olie. Wok de garnalen totdat ze roze zijn en voeg dan de groenten, chilisaus, hoisinsaus, limoensap en suiker toe. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Proef even of het pittig genoeg is, voeg anders wat peperpasta/sambal toe. Warm alles even goed door. Serveer met rijst.
Bron: De complete Aziatische keuken
hergroei van bleekselderij |
Published by