Deze komkommersalade smaakt als de bekende kant en klare komkommersalade uit een kuipje. Een heerlijk frisse salade voor op een zomerse dag. De komkommersandwich is ook erg lekker met nog een paar plakjes mozzarella of met rookvlees.
Komkommersalade voor op brood
1 komkommer
1 flinke el Belgische mayonaise*
1 el gesnipperde bieslook
1 tl dille
peper, zout,
3 Amsterdamse uitjes of 3 kleine augurken
1/3 tl mierikswortel
Schil de komkommer en snij in flinterdunne plakjes. Bestrooi de komkommer met zout en laat een halfuurtje uitlekken in een vergiet (anders krijg je een te vochtige salade). Meng de mayonaise met de mierikswortel, bieslook en dille. Snipper de Amsterdamse uitjes of snij enkele augurkjes in kleine stukjes. Vermeng de komkommer met de mayonaisesaus en voeg peper naar smaak toe. Meng de stukjes tafelzuur door de salade.
* Indien je gewone Hollandse mayonaise gebruikt, voeg dan nog een tl citroensap toe.
Published by