Trappisten bierbrood

bierbroodje trappist

Een trappistenbierbroodje uit de broodbakmachine. Op mijn “nog eens ooit te bakken”- lijstje stond een bierbroodje. Toen ik op Smulweb een advertentie van La Trappe zag staan, besloot ik een Trappistenbierbroodje te gaan bakken.

La Trappe trappistenbier komt van de Trappistenbrouwerij van de Abdij Koningshoeven. Ik heb zelf nog een paar jaar in de Tilburgse straat Koningshoeven gewoond. Als je deze straat volgt richting Moergestel kom je uiteindelijk bij de abdij terecht. Natuurlijk ben ik een keer op bezoek geweest, een rondleiding met een bierproeverij. Het is dus een met sentiment gebakken broodje geworden.

Het molenmeel is gekocht bij een bezoekje aan kaasboerderij Schellach (Walcheren), bekend van de zeekraal/lamsoor-kaas. Het broodje is lichtjes zoet-bitter en lekker met een zacht kaasje. Het liefst natuurlijk een abdijkaasje maar zeker ook lekker met camembert ( en een beetje pesto).

Trappisten bierbrood

Klein broodje*:

300 gram volkoren(molen)meel (500 gram)
200 ml Trappist dubbel (330 ml)
4 gram gist (7 gram gist)
1 el  olie (1,5 el)
1 tl zeezout of Herbamare van A. Vogel (1,5 tl)

Doe eerst de gist in de broodbakmachine, dan het meel, de trappist, olie en zout. Zet het programma op “volkoren”.

* Ik heb een oude broodbakmachine waarbij 300 gram de beste hoeveelheid is, tussen haakje de hoeveelheden voor een moderne machine.

Summary
recipe image
Recipe Name
Trappisten bierbrood uit broodbakmachine
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *