Varkenslapjes met mosterd-sherrysaus, venkel en ui

varkenslapje sherry mosterd saus venkel

De peterselie is hard aan het groeien in de tuin. Er is weer genoeg verse voorraad. Het verse groen is gelijk verwerkt in dit gerecht. De ui en de erbij gegeten aardappelen komen van een Zuid-Bevelandse boerderij, op een kilometer afstand van ons huis vandaan. De boerderij heeft een winkeltje maar als er niemand aanwezig is kun je gewoon aan de zijkant de aardappelen, uien of eieren pakken en het geld in een kistje doen. De aardappelen hebben nog een flinke kleilaag om de schil zitten. Voordeel van zo’n kleilaag is dat de aardappelen minder snel gaan spruiten thuis.

De varkenslapjes, je kunt filetlapjes of koteletjes e.d. nemen, zijn bij dit gerecht even aangebraden en verder gegaard in de mosterd-sherrysaus, samen met venkel, knoflook en ui. Een echte smaaksensatie want door de saus heel bijzonder. Dus wat te doen met een gewoon varkenslapje: sudderen in een verrassende saus en eten met gekookte aardappelen! 

Varkenslapjes met mosterd-sherrysaus, venkel en ui

2 knoflooktenen
1 ui
1 grote venkelknol of 2 kleine
borrelglas sherry (30 ml)
1 el bloem
4 varkenslapjes (filetlapje of karbonaadje of koteletje of hamlapje)
2 el gesneden peterselie
1/2 tl paprikapoeder
peper, zout,
1 el mosterd
olie
300 ml melk

Halveer de venkelknol en haal het harde hart uit de knol. Snij vervolgens in reepjes. Snipper de ui en de knoflook. Verhit een pan met een eetlepel olie. Kruid de varkenslapjes met zout en peper en bak ze aan in de pan. Haal de lapjes als ze bruin zijn uit de pan. Verhit de pan opnieuw met een eetlepel olie en bak de venkelreepjes en ui zacht in de olie. Voeg de knoflook toe en bak nog even door. Voeg dan de sherry toe, daarna de mosterd, vervolgens de bloem. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe totdat een mooi gebonden saus is ontstaan. Het kan zijn dat niet alle melk nodig is. Kruid de saus verder met paprikapoeder, peper, zout en de peterselie. Voeg dan de varkenslapjes weer toe en laat afhankelijk van de dikte van de lapjes 6 tot 8 minuten in de saus sudderen. Ondertussen nog even omdraaien. Serveer met gekookte aardappelen.

Summary
recipe image
Recipe Name
Varkenslapjes met sherry mosterdsaus, venkel en ui
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *