Jamie Olivers hoemoes van witte bonen

jamie oliver hoemoes witte bonen

De slowcooker/crockpot is ideaal voor het koken van gedroogde bonen. Voorweken hoeft niet. De witte bonen moeten wel zo’n 8 uur koken in de slowcooker. Het resultaat is veel beter dan op de traditionele manier met voorweken en koken in een pan. De bonen moeten zo’n twee centimeter onder water staan en de slowcooker op de hoge stand (90C). Bij witte bonen is het in ieder geval aan te raden om het zout pas aan het einde van de kooktijd aan het water toe te voegen.

Het recept voor de hoemoes van witte bonen heb ik van de site van Jamie Oliver. Er zit onder andere gerookte paprikapoeder in, tahin natuurlijk en lekker veel citroensap. Ik heb zelf nog wat cayennepeper toegevoegd omdat ik wat pittigheid miste.

Hoemoes van witte bonen

1 blik witte bonen (á 400 g)/ grote mok gekookte witte bonen
½ tl gerookt paprikapoeder
2 tl venkelzaad
3 el tahin
3 el olijfolie
sap van 1 citroen
zout
cayennepeper
Pureer al de ingrediënten glad in de keukenmachine of met de staafmixer. Voeg zout en peper toe. Geef er Libanees platbrood of pitabrood bij.
Summary
recipe image
Recipe Name
jamie oliver hoemoes witte bonen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *