Worteltaart cruesli

De kracht van “Heel Holland bakt”: hoe herkenbaar is het dat jouw baksel uiteindelijk ingezakt uit de oven komt of nog klef is van binnen etcetera terwijl je toch een uur in de keuken bezig bent geweest met raspen, kloppen en roeren. Voor een verjaardag wordt er dan ook vaak taart gehaald bij de bakker. Worteltaart is echter moeilijk aan te komen en bak ik nog wel eens zelf. Hier heb ik een foolproof-recept voor gevonden. Het is een bewerkelijk recept maar het resultaat is de moeite waard.

Voor een foodblogrecepten-ruil (#swiepswoepswap op Insta) kon ik een recept kiezen van de site “Crunchy Granola” (www.crunchygranola.nl) en viel mijn oog op de Carrot cake granola. Dit recept is paleo, glutenvrij, vegan, koolhydraatarm en zelfs keto-proof. De ingrediënten had ik niet allemaal in huis dus ben ik uiteindelijk uitgekomen op een combinatie van dit recept en een recept van Laura’s Bakery. Ik gebruikte als zoetstof honing en in plaats van noten alleen notenmeel (hazelnootmeel). Een andere toevoeging zijn de havervlokken en werd het een cruesli. Mijn testpanel vond het naar worteltaart smaken dus missie is geslaagd! Lekker met nog wat blokjes verse mango.

Worteltaart cruesli

  • 150 gram havervlokken
  • 40 gram amandelmeel of hazelnootmeel
  • 100 gram geraspte wortel
  • mespunt speculaaskruiden
  • snuf zout
  • 3 a 4 el honing
  • 3 el zonnenbloemolie
  • enkele druppels vanille-essence

Verwarm de oven voor op 120 C hetelucht of 130 C. conventioneel. Rasp de wortel totdat je circa 100 gram geraspte wortel hebt (3 bospenen). Doe dit in een kom en voeg daar de overige ingrediënten toe. Meng dit goed en stort dan op een bakplaat met bakpapier er op. Verdeel het mengsel over de bakplaat en plaats deze in het midden van de oven. Laat het een half uur bakken. Hussel om met een schep. Schakel dan de oventemperatuur terug naar respectievelijk 80 of 90 C en laat het vervolgens nog drie kwartier op deze temperatuur bakken. Schep halverwege de oventijd nog een keertje om. Laat het mengsel in de oven afkoelen, met de deur op een kier. Doe in een pot. Circa twee weken houdbaar.

Summary
recipe image
Recipe Name
Worteltaart cruesli
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.