Kersen yoghurt taart met muesli bodem

Het is weer kersentijd! Eergisteren kocht ik mijn eerste bakje kersen bij het fruitstalletje waar ik langs kom op weg naar de moestuin. In Zeeland zijn er langs de binnenwegen genoeg verkooppunten van kersen en aardbeien dus ik kan de komende tijd weer lekker inslaan. Van vorig jaar had ik nog een potje zelfgemaakte kersenjam staan. Tijd om op te maken en weer een nieuwe voorraad aan te leggen.

De kersenjam gebruikte ik in deze yoghurttaart met mueslibodem. Met deze yoghurttaart komt het met de dagelijks benodigde proteine wel goed. Een stukje taart is eigenlijk een schaaltje yoghurt met muesli maar dan in een andere vorm. De magere yoghurt moest bij mij op maar dit kan zeker ook met andere soorten yoghurt worden gemaakt.

Kersen yoghurttaart met mueslibodem

 • 200 gram havermoutvlokken
 • 100 gram boter
 • 40 gram kristalsuiker
 • 250 gram uitgelekte magere yoghurt (griekse yoghurt)*
 • 250 gram magere yoghurt*
 • 125 ml slagroom
 • 50 ml melk
 • 100 gram kersenjam
 • 7 blaadjes gelatine
 • kristal-suiker naar smaak

Doe magere yoghurt in een koffiefilter (in een ouderwetse koffiefilterhouder), tot aan de bovenrand gevuld, plaats dit boven een kom en laat dit een uurtje uitlekken. Gooi het vocht weg. Als het goed is heb je dan zo’n 250 gram uitgelekte yoghurt. Iets meer of minder maakt niet uit. Je kan ook Griekse yoghurt gebruiken (in totaal 500 gram) maar ik had een literpak magere yoghurt staan die op moest.

Doe de havermoutvlokken in een plastic zak en rol met een deegrol iets fijner of doe de vlokken in een kom en ga er even met de staafmixer doorheen om het (gedeeltelijk) iets fijner te krijgen: er mogen nog hele vlokken in zitten voor de “crunch”. Smelt de boter en roer de 40 gram suiker en gesmolten boter door de havermout heen. Bedek het onderste deel van de springvorm met bakpapier en plaats hier de rand om. Stort de havermoutmix op de bodem en verdeel dit met de achterkant van een lepel tot een gladde koek. Plaats een kwartier in de koelkast om op te stijven.

Vul de uitgelekte yoghurt aan met de magere yoghurt tot 500 gram. Doe er de slagroom en kersenjam bij en mix dit goed door elkaar. Proef even of je het zoet genoeg lijkt en voeg eventueel nog wat suiker toe. Leg de blaadjes gelatine in een bakje water en laat 5 minuten weken. Verwarm de melk (niet koken), knijp de gelatineblaadjes uit en roer dit door de warme melk. Voeg de melk toe aan het yoghurtmengsel en mix nog even door. Stort dit dan op de bodem en laat circa drie uur de yoghurttaart opstijven. Lekker met slagroom en verse kersen.

 • gemaakt van magere yoghurt, gedeeltelijk uitgelekt. Je kan de taart ook met 500 gram Griekse yoghurt maken: dit hoeft dan niet uit te lekken.
Summary
recipe image
Recipe Name
Kersen yoghurttaart met mueslibodem
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *