sla met tomaat en reuzenbonen

botersla witte reuzebonen

Reuzenbonen zag ik het eerst in een winkel met Turkse etenswaren. Een bekend groenten-in-blikfabricant heeft inmiddels grote en kleine potjes met deze reuzenbonen. Tijdens een aktie heb ik een aantal van de kleine potjes ingeslagen. Ze zijn erg lekker in combinatie met olijfolie en mediterraanse kruiden.

Gisteren gegeten in een salade met tomaat en botersla. Of is het sla of kropsla? Ik vind botersla het lekkerst klinken. Daar mikken de supermarktketens natuurlijk ook op. En zo zie je, heb je je hele jeugd en jonge volwassenheid het kropje sla gewoon sla genoemd, staat er nu toch maar mooi boven het gerecht “botersla”.

Botersla met tomaat en reuzenbonen 

1/2 kropje sla
1 tomaat
1 klein blikje reuzenbonen
optioneel naar smaak: sjalotje, olijfjes, blokjes feta
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamico-azijn
2 theelepels gedroogde mediterraanse of Italiaanse kruiden
zout, verse peper

Was en droog de sla en scheur in kleine stukjes. Snij een tomaat in blokjes. Snipper een sjalotje. Maak een dressing van de olijfolie, balsamico-azijn, de kruiden, zout en peper. Warm de reuzenbonen op (in de magnetron). Schep in een schaal alle ingrediënten door elkaar. Voeg naar smaak eventueel nog olijven toe. Vermeng met de dressing en voeg de warm-lauwe reuzenbonen toe. Bestrooi nog even met verse peper.

Summary
recipe image
Recipe Name
Sla met tomaat en reuzenbonen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *