Verstopt ei oftewel gehaktbal kiekeboe

gehaktbal ei gevuld

Verstopt ei of gehaktbal kiekeboe staat bij ons standaard op tafel op eerste paasdag. Verder natuurlijk nog wat gekleurde eieren en een boterlammetje. Daarmee houdt het traditionele zo ongeveer wel op. Waarschijnlijk komt er dit jaar nog een zelfgemaakt paasbrood bij. Verder weet ik het nog niet. Dat komt meestal op de dag dat er echt boodschappen moeten worden gedaan voor Pasen.

Voor wie weer eens ouderwets wil gruwen: op Youtube staat een filmpje van Eurokok Martin: gehaktbal kiekeboe met vuile nagels. Eet smakelijk!

Verstopt ei oftewel gehaktbal kiekeboe

Voor 6 gehaktballen:

6 kleine eieren
6 ons half rund, half varkensgehakt
kruiden voor het gehakt (zoals je jouw gehaktballen het lekkerst vindt, bij mij:  gehaktkruiden met zout, citroenrasp, peper en ketjap)
scheutje melk
1 boterham zonder korstjes
1 ei om het gehakt mee aan te maken

Kook de 6 (kleine) eieren tussen medium en hard in (zo’n 7 minuten vanaf het moment dat het water kookt). Laat ze even schrikken in koud water en pel ze. Kluts het ei los met de kruiden en melk. Leg de ontkorste boterham in het mengsel en doe er het gehakt bij. Prak alles goed door elkaar en verdeel in 6 gelijke porties. Pak een bord en plet een portie gehakt tot een lapje van een centimeter hoog. Leg hier het ei op en vouw de zijkanten van het lapje naar boven om het ei te bedekken en kneed tot een egale bal gehakt. Bak de gehaktballen aan alle kanten op middelhoge stand bruin en laat ze nog een kwartier garen. Om de paar minuten even op een andere kant leggen.

Summary
recipe image
Recipe Name
Gehaktbal kiekeboe of verstopt ei
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *