smeuïge blauwe kaas boterhammen (rarebit)

rarebit blauwe kaas
Een mooi lunchgerecht is het niet, deze Blue Stilton rarebit. Het heeft een typisch Engelse smaak, waar ik persoonlijk heel erg van hou. De topping bestaat uit onder andere uit Blue Stilton, vermengd met ei, worcestershiresaus, Colman’s mosterd en salie. Het recept komt van Delia Smith, een begrip in Engeland.
Jarenlang is ze al kokend te zien bij de Britse televisie. De laatste keer dat ik haar zag, was ze bezig met een serie over de basisbeginselen van koken. Ze heeft haar kookles online voortgezet. Dit gerecht zou mooi passen in een (paas-)brunch, samen met scone’s, crumpets en natuurlijk Old English Marmalade met toast.  Een idee misschien voor de naderende paasdagen. Het recept is overigens ook erg lekker als omelet (zonder walnoten). Voeg dan nog 2 eitjes toe en bak het ei-kaasmengsel in de koekenpan.

Delia’s Stilton smeuïge blauwe kaas boterhammen (rarebit)

voor 2 personen:
125 gram Blue Stilton
1 klein ei
mespuntje Colman’s mosterdpoeder/mosterd
1/4 tl worcestershiresaus
1/2 sjalot
wat verkruimelde walnoten
1/2 tl salie
cayennepeper
zout
2 boterhammen
Zet de grill aan van de oven. Rooster 2 boterhammen heel licht. Bestrooi ze met de verkruimelde walnoten en gesnipperde sjalot. Prak de Stilton fijn in een kommetje. Breek het eitje erbij en meng door elkaar met de mosterdpoeder, worcestershiresaus, salie en zout naar smaak. Verdeel dit mengsel over de boterhammen. Plaats 2 minuten onder de hete grill totdat ze goudbruin zijn. Dien op met een snufje cayennepeper er over.
Summary
recipe image
Recipe Name
Smeuige blauwe kaas boterhammen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *