Dankzij de blog Eten uit de volkstuin, zie linkjeslijst rechtsonder, staat er nu een mini-tuintje met erwtenscheuten op de vensterbank van de keuken. Intens groene springerige scheutjes. Ze smaken naar jonge erwtjes.
Het was een raar idee. Met een pak gedroogde erwtjes uit de supermarkt in handen, kon ik mij niet voorstellen dat ik een paar weken daarna scheutjes zou oogsten. En dat ze zo lekker zouden zijn. Ik heb ze nu verwerkt in een frittata. Dat leek mij lekker en dat was het ook.
Het kweken in heel simpel. Je pakt een bakje en doet er een laagje gedroogde erwtjes in. Je maakt ze vochtig en legt er een katoenen doek op. Je spoelt ze vervolgens twee keer per dag om met schoon water en doet er dan de doek weer op. Zodra ze gaan scheuten, leg je ze op een laagje aarde en giet er af en toe een scheutje water over. Na twee en een halve week had ik scheuten van 10 tot 15 centimeter hoog. Je kan ze zowel in koude als in warme gerechten verwerken. In Engeland wordt al volop met erwtenscheuten gekookt, nu hier nog.
Frittata met erwtenscheuten en feta
4 eieren
1 el olijfolie
1 teentje knoflook
1 kwart spaanse peper
1 el gehakte bieslook
1 el gehakte peterselie
bosje erwtenscheuten (ca. 12-14 scheuten)
50 gram (Zeeuwse) feta, in stukje gebrokkeld
zout, peper
Christien, we starten gewoon een erwtenscheuten-promotie-campagne! Straks kan je gewoon bij de supermarkt kopen, hoewel zelf kweken natuurlijk veel leuker is.
Wat een lekker gerecht heb je bedacht!
Bij deze het startschot gegeven! Dat ze nog niet in de supermarkt liggen, is gewoon een wonder. Vooral omdat ze zo lekker zijn. Ik ben ondertussen aan het nadenken over een risotto gerecht met deze scheuten. Jouw pesto staat ook nog op mijn kooklijst, zag er ook erg lekker uit.