Frittata met erwtenscheuten en feta

frittata erwtenscheuten feta

Dankzij de blog Eten uit de volkstuin, zie linkjeslijst rechtsonder, staat er nu een mini-tuintje met erwtenscheuten op de vensterbank van de keuken. Intens groene springerige scheutjes. Ze smaken naar jonge erwtjes.

Het was een raar idee. Met een pak gedroogde erwtjes uit de supermarkt in handen, kon ik mij niet voorstellen dat ik een paar weken daarna scheutjes zou oogsten. En dat ze zo lekker zouden zijn. Ik heb ze nu verwerkt in een frittata. Dat leek mij lekker en dat was het ook.

Het kweken in heel simpel. Je pakt een bakje en doet er een laagje gedroogde erwtjes in. Je maakt ze vochtig en legt er een katoenen doek op. Je spoelt ze vervolgens twee keer per dag om met schoon water en doet er dan de doek weer op. Zodra ze gaan scheuten, leg je ze op een laagje aarde en giet er af en toe een scheutje water over. Na twee en een halve week had ik scheuten van 10 tot 15 centimeter hoog. Je kan ze zowel in koude als in warme gerechten verwerken. In Engeland wordt al volop met erwtenscheuten gekookt, nu hier nog.

Frittata met erwtenscheuten en feta

4 eieren
1 el olijfolie
1 teentje knoflook
1 kwart spaanse peper
1 el gehakte bieslook
1 el gehakte peterselie
bosje erwtenscheuten (ca. 12-14 scheuten)
50 gram (Zeeuwse) feta, in stukje gebrokkeld
zout, peper

Zet alvast de oven aan op grillstand. Snipper de knoflook, hak de bieslook en peterselie fijn. Snij de spaanse peper in heel smalle reepjes. Klop in een kommetje de eieren schuimig en roer hier de bieslook, peterselie, zout en peper doorheen. Pak een ovenbestendige pan en zet die op het vuur (halfhoog). Bak de knoflook zacht in de olie en voeg dan de erwtenscheuten toe en de helft van de spaanse peper. Roerbak dit even. Giet dan het eimengsel erbij en zet het vuur iets lager. Doe een deksel op de pan. Als het eimengsel aan de bovenkant nog een beetje nat is, kruimel dan de feta over de frittata en leg de andere helft van de spaanse pepers op het mengsel. Zet de pan in de oven onder de hete grill. Haal uit de oven zodra de bovenkant begint te kleuren. Eet samen met brood.    
Summary
recipe image
Recipe Name
frittata erwtenscheuten feta
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

2 thoughts on “Frittata met erwtenscheuten en feta

  1. Bij deze het startschot gegeven! Dat ze nog niet in de supermarkt liggen, is gewoon een wonder. Vooral omdat ze zo lekker zijn. Ik ben ondertussen aan het nadenken over een risotto gerecht met deze scheuten. Jouw pesto staat ook nog op mijn kooklijst, zag er ook erg lekker uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.