Stoofperen uit de oven met kaneel en gember siroop

Je kan stoofperen schillen en koken met perenrood en of rode wijn, maar je kan ze ook bakken in de oven. Je hoeft ze dan niet te schillen maar even te wassen en in een schaal te plaatsen. Er gaat suikerwater bij met specerijen en dat kookt dan tijdens het bakken in tot een siroop. Het velletje trek je zo van de peren af maar met het velletje zijn ze ook lekker. Een makkelijk recept voor als je geen zin hebt om de hele tijd de peren in de gaten te houden tijdens het koken.

Ik eet stoofperen bijna altijd als bijgerecht. Maar ik zie ook een lekker recept voor me waarbij je een peertje eet met lekkere warme custardvla of met een bolletje vanille-ijs. Wat nog meer kan met stoofperen is poffen in de oven, dat heb ik ook nog nooit uitgeprobeerd dus dat wordt waarschijnlijk het volgende recept met stoofperen. Ik geniet nog even verder van dit stoofperenseizoen. Vanavond komen deze in ieder geval op tafel.

Stoofperen uit de oven met kaneel en gembersiroop

  • 4 tot 8 stoofperen
  • 100 tot 150 ml water
  • 50-60 gram suiker
  • 3 centimeter verse gember
  • 1 kaneelstokje

Verwarm de oven voor op 200 C. Was de peertjes en zet de rechtop in de schaal. Kook water. Strooi rond de peren de suiker en giet hier het gekookte water op. Bij een kleine vorm kan je volstaan met 100 ml en 50 gram suiker. Bij een wat grotere vorm zal er meer water verdampen en zou ik iets meer water toevoegen. Ook met wat peren dan 4 zou ik bij meer water iets meer suiker toevoegen. Voeg een kaneelstokje toe en enkele stukjes verse gember. Zet de peertjes 45 minuten in de oven. Lekker met wat ijs er bij of gewoon bij de maaltijd. Giet een beetje van de siroop over de peertjes voor het serveren.

Summary
recipe image
Recipe Name
Stoofperen uit de oven met kaneel en gembersiroop
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Published by