Koolvis op z’n Bengaals

De laatste tijd probeer ik weinig nieuwe recepten uit. Hoofd vol, weinig tijd of gewoon geen trek zijn de belangrijkste redenen. Daarnaast heb ik enkele maanden geen oven gehad: de levering van de bestelde oven werd keer op keer uitgesteld. De Crockpot Express is een goede aankoop gebleken in deze omstandigheden. Stoofvlees hoef ik niet meer in te plannen maar staat binnen een uurtje op tafel. Veel bekende recepten zijn al in de Crockpot klaar gemaakt.

Nu heb ik eindelijk mijn droomfornuis: een Engels fornuis -AGA-stijl- met diverse ovens en een inductieplaat. Er kunnen weer meerdere pannen op het fornuis en ondertussen kan er iets afgebakken worden in de oven. Voor dit gerecht had ik drie pannen op het fornuis en bakte ik ondertussen de Naan-broden af in de oven. Een heerlijk eenvoudig recept overigens, dat zeker op herhaling gaat.

Koolvis op z’n Bengaals

  • 550 gram koolvisfilet
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl zout
  • snuf mosterdpoeder
  • rode of groene pepers, fijn gesneden
  • 1 tl fijngehakte verse gember
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 2 uien, in snippers
  • 2 tomaten, ontveld
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 dl water
  • verse korianderblaadjes

Snij de koolvis in repen. Bestrooi met kurkuma, zout en beetje mosterdpoeder. Verhit olie in een pan en bak hier de uisnippers in, daarna de knoflook en dan de gember en pepers. Snij de tomaat in grove stukken en voeg toe. Laat alles lekker doorborrelen en voeg dan nog wat water en tomatenpuree toe. Doe olie in een andere koekenpan en verhit flink. Bak hier de stukken koolvis in en voeg toe aan de saus. Laat even meewarmen en dien op met rijst, Naan-brood en verse korianderblaadjes. Ook lekker met nog pappadums ernaast en chutney.

Bron: kookgids Indiaas

Summary
recipe image
Recipe Name
Koolvis op z'n Bengaals
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by