Luchtig aardbeienkwarktoetje met krokant laagje

aardbeienkwarktoetje krokant laagje

Ik was van plan om afgelopen weekend samen met mijn dochtertje een kwarktaart te maken. Zij had hier al een paar keer om gevraagd. Ik had een leuk recept gezien op de site van Keukenliefde, dus het moest er maar eens een keer van komen. Met alle ingrediënten in huis, had ze er opeens totaal geen zin meer in. En ik geen zin om de taart in mijn eentje te maken.

Gisteren besloot ik van de kwark maar een luchtig toetje te maken. Ik kwam via Google het idee tegen om er een soort crème brûlée van te maken: dus de kwark even bestrooien met suiker en dan kort onder de gril van de oven. Ik heb de suiker iets te dun gestrooid maar het was toch een lekker knisperig laagje geworden. En onder het knisperige laagje een lekkere luchtige aardbeienkwark. Deze houden we er in. Nu nog een goed idee voor het ongebruikte blikje mandarijntjes.

Luchtige aardbeienkwarktoetje met krokant laagje

1 pak kwark naturel van 450 gram (Belgie: verse kaas)
3 eetlepels aardbeienjam
kristalsuiker

Roer de aardbeienjam door de kwark en proef even of het zoet genoeg is. Eventueel nog iets meer aardbeienjam maar hou in gedachte dat er nog een suikerlaagje op komt. Ga even met de staafmixer door de kwark om de kwark luchtig te slaan. Doe de kwark over in ovenschaaltjes en bestrooi de kwark met een laagje suiker. Zet de gril aan en zet de bakjes met kwark onder de gril. Blijf er bij want de suiker bruint heel snel. Als de suiker bruin is geworden, uit de oven halen en opdienen.

Summary
recipe image
Recipe Name
luchtig aardbeienkwarktoetje met krokant laagje
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.