Cajunkruiden zelf maken en spiesjes met cajunkip

cajunkruiden zelf maken
Op de grill gebakken kip, altijd lekker! Met cajunkruiden, een kruidenmix die speciaal voor gegrilde kip lijkt te zijn gemaakt. Vervolgens eens anders geserveerd: gegrilde cajunkipspiesjes met chutney.

Zo simpel. En alle smaken zijn aanwezig.  

Ik heb er overigens zelfgemaakte pruimenchutney bij gedaan. Maar elke andere chutney gaat hier prima bij smaken. De cajunkruidenmix meng je gewoon zelf als er geen potje cajunkruiden in de kast staat.

Gegrilde cajunkipspiesjes met chutney

Scharrelkipfilet
Olijfolie
Chutney (mango- of pruimenchutney)

Cajunkruiden:

2 theelepels zout
2 1/2 theelepel paprikapoeder
2 theelepels knoflookpoeder
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel gedroogde tijm

Meng de kruiden. Snij de kipfilet in repen en rijg ze aan de spiesjes (verkrijgbaar bij toko). Bestrooi met de cajunkruiden en bespuit of bestrijk spiesjes met olijfolie. Leg ze 5 tot 7 minuten op de grill, voortdurend omdraaien. Serveer de spiesjes met wat gemengde salade en de chutney.

Summary
recipe image
Recipe Name
cajunkruiden zelf maken
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *