Zo simpel. En alle smaken zijn aanwezig.
Ik heb er overigens zelfgemaakte pruimenchutney bij gedaan. Maar elke andere chutney gaat hier prima bij smaken. De cajunkruidenmix meng je gewoon zelf als er geen potje cajunkruiden in de kast staat.
Gegrilde cajunkipspiesjes met chutney
Scharrelkipfilet
Olijfolie
Chutney (mango- of pruimenchutney)
Cajunkruiden:
2 theelepels zout
2 1/2 theelepel paprikapoeder
2 theelepels knoflookpoeder
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel gedroogde tijm
Meng de kruiden. Snij de kipfilet in repen en rijg ze aan de spiesjes (verkrijgbaar bij toko). Bestrooi met de cajunkruiden en bespuit of bestrijk spiesjes met olijfolie. Leg ze 5 tot 7 minuten op de grill, voortdurend omdraaien. Serveer de spiesjes met wat gemengde salade en de chutney.
Published by