Burger met rode wijnsaus

burger rode wijnsaus bourgogne

Dit is een geweldige burger! Gisteren voor het eerst gemaakt. Als ik een lunchzaak zou hebben, stond deze burger op de kaart. Overigens zou deze burger ook op de menukaart van een restaurant niet misstaan.

De rodewijnsaus maakt deze burger zeer verfijnd. Met de Bourgogne schijnt deze burger niets te maken hebben. De naam komt vanuit het gebruik van de rode wijn. Ik heb gewoon een spaanse rode supermarktwijn gebruikt. De hamburgers komen kant en klaar uit ons biologische Herefordrundvleespakket. Misschien smaakt deze burger dus zelfs nog beter als je het recept volgt en het rundergehakt voor de burgers ook aanmaakt met een beetje rode wijn. Het is overigens ook nog eens snel te maken.

De Bourgogne burger

Voor 2 personen:

250 gram rundergehakt of 2 kant en klare burgers
1 ei
zout, peper,
6 eetlepels rode wijn
1,5 eetlepel extra virgine olijfolie
1 eetlepel tomatenpuree
2 theelepels chilisaus
1/2 theelepel gedroogde oregano
1/2 theelepel bruine basterdsuiker
2 witte bollen
1 1/2 eetlepel bakolie

Maak het gehakt aan met een eitje en 1 1/2 lepel rode wijn, zout en peper. Vorm hier 2 hamburgers van. Doe de rest van de rode wijn in een pannetje, samen met de olijfolie, tomatenpuree, chilisaus, oregano en suiker en laat de saus in ongeveer 10 minuten indampen tot je een min of meer gebonden saus hebt. Bak of gril ondertussen de hamburgers in de pan. Halveer de bollen en leg een hamburger op de onderste helft. Schep de saus er over en dek af met de bovenste helft van de bol. Serveer met rauwe groenten er om heen, zoals bleekselderij, bosuitjes en bloemkoolroosjes.

Bron: Hamburgers van Hans Belterman

Summary
recipe image
Recipe Name
Burger met rode wijnsaus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

2 thoughts on “Burger met rode wijnsaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *