pesto van boerenkool

boerenkoolpesto

Ik val op aparte recepten met rare kleuren. Op een Amerikaanse blogsite kwam ik het recept tegen van een “witte bonen met boerenkoolpesto-dip”, een dip met een heftig groene kleur. Ik heb het recept gelijk opgeslagen. 

Ik moet bekennen, ik heb wel getwijfeld of het een goed idee was om de boerenkoolpesto-dip te gaan maken. Zou het niet zonde zijn van de walnoten en de kaas om hier aan te beginnen. Maar het betoog van de blogster, dat ze echt, echt, echt niet zo heel veel van boerenkool houdt, maar dat pesto van boerenkool wel erg, erg lekker is, vond ik toch wel overtuigend.

Het begint dus met het maken van een boerenkoolpesto. Deze pesto is volgens de blogster erg lekker met pasta en kerstomaatjes en nog een beetje kaas er over. Ik had van de Ierse stamppot nog boerenkool over en de overige ingrediënten ook in de kast, dus aan het einde van de middag ben ik de pesto gaan maken. Met een stalen gezicht heb ik de pesto een familielid voorgezet en gevraagd even te proeven of de pesto zo lekker is. Zonder er bij te zeggen wat er in zat. Mmm, ja lekker, was het antwoord. Deze pesto is inderdaad lekker. Ietsje bitterder dan andere pesto-varianten.

Morgen in ieder geval het vervolg: de witte bonen met boerenkoolpesto-dip.

Boerenkoolpesto

3 kopjes grof gesneden of 2 kopjes fijn gesneden rauwe boerenkool
1/2 kopje gepelde walnoten
l /4 kopje geraspte oude kaas (of Parmezaanse kaas)
1 teentje knoflook
3/4 kopje olijfolie
scheut citroensap
zout en peper

Mix alles met de keukenmachine tot een glanzende pesto.

Bron: www.kitchentreaty.com

Tip: de boerenkoolpesto is goed in te vriezen. Makkelijk is dan om de pesto in een plastic bekertje, afgedekt met huishoudfolie in te vriezen.

Summary
recipe image
Recipe Name
pesto van boerenkool
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *