Hierbij de beloofde ‘witte bonen met boerenkoolpestodip”. In plaats van de boerenkoolpesto kun je elke andere pesto gebruiken. Het rare is dat deze dip mij doet denken aan de korianderlimoen-hoemoes uit de winkel. Het lijkt door het gebruik van de witte bonen ook erg op hoemoes.
Ik heb het recept iets aangepast. Voorgeschreven was het gebruik van 75 ml olijfolie. Omdat er al best veel olijfolie in de pesto zit, heb ik maar 2 eetlepels olie gebruikt. De balsamico-azijn en de citroen zorgen voor een goede balans tussen de verschillende smaken. Ik had het niet zo verwacht, maar het is wat mij betreft een blijvertje.
Witte bonen-pesto dip
2 kopjes gekookte witte bonen, uitgelekt
2 volle eetlepels (boerenkool-)pesto
2 theelepeltjes citroensap
2 theelepeltjes balsamico-azijn
2 eetlepels olijfolie
peper, zout.
Doe de ingredienten, behalve het citroensap en de balsamico-azijn in een keukenmachine en draai hier een pasta van. Voeg lepeltje voor lepeltje citroen en balsamico-azijn toe, totdat het voor je gevoel zuur genoeg is. Breng het geheel verder op smaak met een snufje zout en peper.
Published by