Nojito : een alcoholvrije cocktail

Heb je een tuin: plant dan een potje verse munt. Je profiteert daar nog jaren van. Sterker nog, je zal het af en toe moeten gaan uitdunnen want het is een woekeraar. Het is ook bijna niet dood te krijgen. In het voorjaar zie je telkens weer het plantje tot leven komen. Er zijn verschillende soorten munt. Liefhebbers zweren bij Marokkaanse munt. Ik ben overigens geen echte liefhebber en gebruik het slechts af en toe, zoals in deze nojito.

De nojito of virgin mojito en andere mocktails zijn nu goed te verkrijgen op terrasjes. Je betaalt daar overigens stevig voor, zo’n 7 euro per mocktail. Heb je gasten of wil je jezelf een keertje lekker verwennen, een nojito is zeer eenvoudig te maken. Het begint met een mooi glas (ik was een beetje lui en pakte het eerste beste geschikte “glas”). Een uurtje daarvoor had ik al de rietsuikerstroop gemaakt (heel eenvoudig en snel, zie hieronder) dus dat kon ik gewoon uit de koelkast pakken. Daarna is het eenvoudig genieten.

Nojito

  • 1 limoen (de helft uitgeperst)
  • 1 eetlepel rietsuikersiroop*
  • citroenwater bruisend
  • enkele blaadjes munt
  • ijsblokjes
  • scheut 0% gin

*Pak een klein leeg glazen potje en doe hier enkele (ca. vier) eetlepels rietsuiker in. Kook water en giet het kokend water op de suiker, ongeveer nog 3 delen erbij (ca. 70 ml water). Het kan niet fout gaan want is het wat dun dan doe je iets meer in de cocktail. Roer goed tot de suiker is opgelost en laat de suikersiroop afkoelen. Zet daarna in de koelkast tot gebruik.

Doe een eetlepel rietsuikersiroop in een glas. Pers een halve limoen uit en snij de andere helft in schijfjes. Doe hier nog een scheutje alcoholvrije gin bij voor een beetje bitterheid zoals je bij een echte cocktail zou hebben. Vul dan aan met bruisend citroenwater en maak het af met munt en enkele ijsblokjes.

Summary
recipe image
Recipe Name
nojito
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Published by