Dit zeer eenvoudige heldere venkelsoepje is een wondertje. Verbaasde blikken als je verklapt hoe simpel het soepje is. Serveer het in een mooi wit kopje en het ziet er uit als een plaatje. Vooral als je er nog een toefje van de venkelpluis op het laatst toevoegt. Het smaakt verrassend genoeg naar een soort heldere aspergesoep. De anijsachtige smaak van de venkel is na een half uurtje stoven verdwenen. In plaats daarvan lijkt het een complexe bouillon met malse roomwitte groentestaafjes.
Een tip om dit soepje als tussengang bij de kerst op tafel te zetten. Eenvoudig te bereiden, maximaal resultaat.
Heldere venkelsoep
1 venkelknol
1 liter kippenbouillon
peper, zout
evt.
4 sneetje volkorenbrood
2 el koudgeperste olijfolie
1 tl anijszaadjes
Maak de venkel schoon. Hou het groen apart. Snij de venkel in dunne reepjes. Breng de bouillon aan de kook, voeg de venkelreepjes toe en laat 30 minuten stoven. Kruid met peper en zout. Snij ondertussen de sneetjes brood in dobbelsteentjes. Verhit de olijfolie met anijszaadjes en bak de dobbelsteentjes brood aan alle kanten goudbruin. Serveer de soep en garneer met venkelgroen en geeft de croutons er apart bij.
Published by