Hele Goulash kip uit de slowcooker

hele kip goulash slowcooker

Er kan ook een hele kip in de slowcooker! Het is vandaag de tweede keer dat wij de slowcooker testen. In Amerika is een hele kip in de slowcooker heel gewoon. Volgens de beschrijving eerst even aanbraden, in de slowcooker leggen en dan geen omkijken meer naar. Met een botermals kippetje als resultaat. Dat klinkt heel goed. Ook aantrekkelijk: volgens een amerikaanse blogster kon je met de overgebleven botten nog een heerlijke kippensoep maken. Oftewel “TO DIE FOR”. Zo’n soep wil ik natuurlijk ook.

Dus de bouillon staat nu te trekken. De kip was inderdaad botermals. Ik had er een goulashversie van gemaakt. Met de jus van de kip en groenten uit de slowcooker nog een lekkere, romige saus gemaakt. De tweede test en alweer is de slowcooker geslaagd.

Goulashkipje uit de slowcooker

1 kip (1 kilo)
2 uien
2 paprika’s
2 knoflooktenen
2 tomaten
1 eetlepel paprikapoeder
1 a 2 theelepels cayennepeper
zout
1/2 bekertje zure room
3 eetlepels tomatenpuree

Snij de uien in grove stukken en leg ze onder in de slowcooker. Snij dan de paprika in reepjes en leg ze in een laagje over de uien heen. Bestrooi de kip met de helft van de paprikapoeder en cayennepeper. Let op, nu nog geen zout over de kip want dan krijg je uiteindelijk een flubberig vel om de kip heen. Braad de kip aan in een pan. Strooi de rest van de paprikapoeder en cayennepeper over de groenten. Leg de kip met zijn borst naar beneden op de paprika. Pel en plet de knoflooktenen en snij ze in stukjes. Ontvel de tomaten en haal het natte gedeelte met zaadjes uit de tomaten. Strooi de knoflook en tomatenstukjes om de kip heen. Er hoeft geen vocht toe te worden gevoegd, anders gaat de kip op een gegeven moment koken. Zet de slowcooker op hoog. Doe de deksel er op en laat 5 uur stoven. Haal dan de kip er uit en doe de jus met groenten in een pannetje. Voeg nog een kopje water toe en 3 eetlepels tomatenpuree. Tot slot nog een half bekertje zure room er bij. Maak kip en saus op smaak met zout. Serveer met rijst of aardappelen.

Summary
recipe image
Recipe Name
goulash kip slowcooker
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

2 thoughts on “Hele Goulash kip uit de slowcooker

  1. Hi Christien, via de Tweets van de Valentijn Foodswap kwam ik op je blog terecht. En ik zag tot mijn vreugde dat je Slowcooker recepten hebt staan! Ik heb er sinds een paar maanden ook 1 en ben er super happy mee.

    Nu las ik je kiprecept en ik heb dat ook al eens gemaakt maar dan zonder het aanbraden en zonder vocht. Het werkte prima. Van de botten heb ik daarna ook een bouillon gemaakt. Heerlijk was dat.

    http://www.iamcookingwithlove.nl/hoofdgerecht/hele-kip-uit-de-slowcooker/

    Ik ga even bij je verder neuzen wat je nog meer voor lekkers op je blog hebt staan!

    Groetjes, Tessa

  2. Ik ga straks even terugneuzen. Na een paar maanden gebruik van de slowcooker ben ik hier erg enthousiast over, dus er zullen meer recepten volgen. Je schijnt er zelfs hele taarten uit te kunnen toveren, zie Amerikaanse blogsite's!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *