Vanille paas scones

Scones zijn makkelijk en snel te maken. Ideaal dus voor een paasbrunch. Het lekkerste zijn ze warm en vers uit de oven. Ze worden traditioneel geserveerd met clotted cream en jam. In Engeland heb ik ze uit nieuwsgierigheid wel eens besteld maar ik vond de clotted cream niet zo’n succes: te romig en vrij smakeloos. Jam is natuurlijk altijd lekker. Op de een of andere manier worden scones opeens weer aangeboden in de supermarkt bij Pasen.

Omdat ze zo snel en eenvoudig te maken zijn, zou ik ze niet kopen maar zelf maken. Voor pasen kan je ze natuurlijk nog wat opleuken door ze de vorm te geven van een konijn(enkop) of ei. Ik maakte hiervoor zelf een steekvorm van aluminiumfolie. Je pakt een lang stuk folie en vouwt dat horizontaal op tot een strakke reep van 1 centimeter breed. Dan vorm je hier een konijn van of een hoofd van Nijntje en drukt dan in het uitgerolde deeg (zie hieronder). Je kan dan met een mesje eventueel de randen wat beter af snijden. Dit recept is goed voor ongeveer 7 scones.

De scones zijn erg lekker met (old-english) marmelade of abrikozenjam en eventueel nog wat roomboter.

Vanille Paas scones

  • 40 gram ongezouten roomboter
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel*
  • 30 gram fijne kristalsuiker
  • Snufje zout
  • 110 ml melk
  • enkele druppels vanille-essence
  • Extra melk voor bestrijken
  • Aluminiumfolie

Keukenmachine: zet de deeghaak op de keukenmachine en doe het meel met kleine stukjes boter in de kom. Kneed dat losjes door. Voeg dan suiker en zout toe en kneed nog even verder door. Voeg dan melk toe en vanille essence en kneed tot een grof deeg (je mag nog stukjes boter zien). Rol uit tot een lap van 2 tot 3 centimeter dikte en vorm met behulp van een steker enkele scones. Leg deze op een bakplaat. Bestrijk met nog wat melk. Bak in een voorverwarmde oven in ca. 14 minuten op 220 C. gaar en bruin.

  • of 225 gram bloem met 1 tl bakpoeder
  • naar een recept van Laura’s Bakery
Summary
recipe image
Recipe Name
Vanille paas scones
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by