Flammkuchen met asperge, courgette en paprika

Het is ondertussen al bijna een traditie geworden: op het einde van het jaar met z’n vieren (4 foodies/bloggers) inkopen doen bij de Auchan bij Lille in de buurt en dan eerst bij aankomst een flammkuchen (tarte flambee) eten. De klassieke is met spekblokjes en ui maar je hebt natuurlijk veel versies waaronder een vega-variant. De klassieke is lekker maar ik vind een flammkuchen met veel groente het allerlekkerst (er mogen een paar blokjes spek op :-)).

Deze flammkuchen is zomer op je bord maar dan nog wel met asperges. De laatste asperges zijn nu nog net te koop. De groene variant is langer te verkrijgen en lijkt mij ook erg smakelijk op de flammkuchen. Daarnaast zijn witte asperges natuurlijk ook nog te koop in potjes. Ik vries vaak nog een halve kilo in, voor soep of voor risotto (of dus hiervoor :-)) De bodem maak ik niet zelf: zo lekker dun uitgerold lukt mij niet.

Flammkuchen met asperges, courgette en paprika

  • Tante Fanny flammkuchen-deeg 4 x 85 gram
  • 4 eetlepels (met kop) crème fraîche
  • halve courgette
  • halve paprika
  • 6 asperges
  • 1 rode ui
  • 2 bollen mozzarella
  • evt spekreepjes/-blokjes
  • peper, zout, oregano

Leg de flammkuchen-deegbodems naast elkaar. Verdeel over elke bodem een flinke eetlepel creme fraiche. Bestrooi met peper en wat oregano. Snij de courgette in flinterdunne plakjes. Bestrooi met zout indien je geen spekblokjes op de flammkuchen doet. Schil de asperges en snij deze in de lengte in stroken van 1 a 2 mm dik. Snij de ui in dunnen ringen en de paprika in plakjes. Verdeel dit over de bodem. Bestrooi eventueel nog met enkele blokjes spek. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de flammkuchen. Bak ze in 10 minuten op 220-230 C.

Summary
recipe image
Recipe Name
Flammkuchen met asperges, courgette en paprika
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by