Citroenboter asperges van de barbecue

Asperges zijn zo lekker van de barbecue: de witte worden er iets zoeter door en de groene knapperig met een licht nootachtige smaak. Goed te combineren met citroen dus. Het is een fijn bijgerecht: alleen vlees, stokbrood en salades wordt ook beetje saai op een gegeven moment. Spiesjes gemarineerde champignons zijn ook als vleesvervanger een goed barbecuegerecht. Wij gooien ook graag plakken gekruide aubergine en courgette op de grill. Als je een barbecuepan hebt, dan is dit nog een lekker groentegerecht: gemarineerde gegrilde groente.

Daarnaast of daarna kan je ook gegrild fruit serveren, bijvoorbeeld ananas en watermeloen en/of deze in een salade verwerken. Van pakketjes op de barbecue ben ik niet zo’n groot liefhebber. Je mist dan een beetje de typische barbecue rooksmaak en daarnaast kan je niet goed zien en voelen hoe gaar het is. Aan de andere kant kan het wel eens makkelijk zijn. Ik ga in ieder geval weer nieuwe barbecuegerechten maken. Indien blogwaardig, komen ze op de site!

citroenboter asperges van de barbecue

  • 500 gram groene of paarse asperges
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels gesmolten boter (stukje van een kleine centimeter)
  • vers gemalen peper
  • vers gemalen zout

Snij een stukje van het kontje af van de asperges (zo’n 2 cm) en doe ze in een ziplock zakje. Meng de gesmolten boter met het sap van een halve citroen en doe dit bij de asperges. Hussel al even goed door en laat een half uur liggen. Rooster ze onder voortdurend draaien knapperig en gaar. Het mag nog een beet hebben. Serveer met vers gemalen peper en zout (en een paar schijfjes citroen).

Summary
recipe image
Recipe Name
citroenboter asperges van de barbecue
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by