Thaise curry met kip en chayote

Na een dag cursus kwam ik thuis en zag twee felgroene, peervormige vruchten liggen op de tafel. Mijn man had twee chayote’s gekregen om uit te proberen. Deze Aziatische groente heeft volgens verschillende sites geen uitgesproken smaak. Je kan de hele chayote eten, zowel rauw als gebakken. Het heeft een hele zachte pit. Deze heb ik zelf weggesneden maar zou je ook mee kunnen stoven. Het vruchtvlees lijkt op een kruising tussen meloen en komkommer qua structuur.

Ik deed de chayote in een Thaise gele curry met kip en paprika. De currypasta had ik gekocht in een toko. Deze was veel pittiger dan de Fair Trade currypasta. Bij deze laatste zou ik zelf nog een pepertje toevoegen maar dat is eigen smaak. De vissaus kan je vervangen door zout en de palmsuiker eventueel door bruine suiker. Ik vond het een fantastische curry en dat is mede te danken aan de chayote. Wie tips heeft om deze zelf te kweken (onder glas?) in Nederland, laat ze hieronder zeker achter!

Thaise curry met kip en chayote

  • 400 gram kipfilet
  • 1 a 2 chayote’s
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • gele currypasta (kant en klaar)
  • 200 ml kokosmelk
  • vissaus
  • palmsuiker
  • evt. verse koriander
  • olie om te bakken

Snijd de kipfilet in stukken en bestrooi met peper en zout. Snijd de paprika en ui in kleine stukjes. Schil en snijd de chayote in dobbelstenen (pit is eetbaar maar ik heb de pit er uit gehaald). Doe olie in een diepe pan en roerbak de currypasta in de hete olie. Voeg na een minuut de kip toe en bak deze mee. Voeg dan ui en paprika toe. Doe de kokosmelk er bij en laat dit even pruttelen. De chayotestukjes kunnen de laatste tien minuten mee koken. Maak op smaak verder met vissaus en palmsuiker (naar smaak).

Summary
recipe image
Recipe Name
Thaise curry met kip en chayote
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by