Selleriesalade

sellerie salade

De seldery salade (sellerie salade) van een bekende saladeproducent uit Twente bevat: knolselderij 61% (bevat sulfiet), raapolie, water, suiker, volle yoghurt (bevat melk), natuurazijn, eigeel, zout, mosterd, gemodificeerd zetmeel, conserveermiddelen: kaliumsorbaat/natriumbenzoaat, verdikkingsmiddelen: guarpitmeel/pectine/xanthaangom, gistpoeder, natuurlijke aroma’s (bevat selderij), citroensap, antioxidant: ascorbinezuur, voedingszuur: citroenzuur

Let vooral op de hoeveelheid conserveermiddelen in het bovenstaande ingrediëntenlijstje en je begrijpt waarom het lekker en verstandig is om zelf selleriesalade te maken. Daarvoor neem je de lelijkste knol in het groenteschap: de knolselderij. Met een kwart daarvan heb je de standaard-hoeveelheid sellerie-salade. De rest kan je in blokjes snijden, blancheren en invriezen voor als je nog eens een keertje erwtensoep maakt of als je aardappelpuree een beetje pit wil geven.

Selleriesalade

kwart knolselderij
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel Griekse yoghurt
1 tl dijon mosterd
1 tl witte wijnazijn
vers gemalen peper
zout
verse peterselie
citroensap

Garnering: hollandse garnaaltjes, gerookte zalmsnippers, ananas (voor zoetliefhebbers)

Schil de selderij en snij met een mandoline, dunschiller of kaasschaaf de knol in dunne plakjes. Snij vervolgens deze dunne plakjes in lucifers en zet ondertussen een pannetje kokend water met wat citroensap op het fornuis. Blancheer de selderijsnippers enkele minuten in het kokend water en giet dan af. Laat goed uitlekken. Maak een sausje van de mayonaise, mosterd, yoghurt, witte wijnazijn. Vind je een beetje zoete selleriesalade lekker, doe dan nog een beetje suiker in de saus. Doe de uitgelekte selderij in een bakje, vermeng met saus en maak op smaak met zout en peper. Bestrooi met verse peterselie. Om de salade extra feestelijk te maken, garneer voor het opdienen nog met garnalen of snippers gerookte zalm. Voor degene die fruit lekker vinden in de salade, is wat ananas lekker.

Summary
recipe image
Recipe Name
Selleriesalade
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

One thought on “Selleriesalade

  1. Jaaah, die saladefabrikant oet Twente kan er wat van, als het gaat om het toevoegen van allerhande rommel in salades. Ik maak alle salades altijd zelf. Ook selleriesalade. En net als jij, rasp ik de plakken ook niet, maar snijd ze in julienne. Het wordt mij te nat als je raspt. Dat blancheren is best een goeie tip, want het kan soms best hard blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *