Crostini met haring en groene peper

crostini haring groene peper 7

Aan het einde van het moestuinseizoen beginnen de peperplanten in de kas productie te draaien. Er is -hoera- een Madame Jeanettepeper aan het groeien. Dit is de beruchte gigantisch pittige Surinaamse peper. De Spaanse peperplanten hangen momenteel vol groene pepers. Tijd om plannen te maken voor de inmaak van pepers. Maar ook de nog groene Spaanse pepers kan je al eten. Ze zijn dan nog niet zo pittig en zeer geschikt om een subtiel brandje aan een gerecht mee te geven.

groene-pepers

Deze crostini met haring en groene peper is weer eens een andere manier om haring als hapje of voorgerechtje te serveren. Het is een paar uur voor het serveren al klaar te maken mits je pas op het laatst de fijngehakte haring met rode ui op de crostini legt. Hier maak je haringliefhebbers heel blij mee:

Crostini met haring en groene peper

ca. 24 stuks

1 stokbrood
3 haringen
halve rode ui
half bosje verse peterselie
2 teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie
groene tabasco of groen pepertje*

Snij het stokbrood in schijfjes en rooster ze in de oven onder grill aan beide kanten bruin. Smeer de nog warme stokbrood in met het snijvlak van een doormidden gesneden knoflookteentje. Besprenkel daarna met wat olijfolie. Snij de haringen in fijne stukjes, alsmede de rode ui. Meng dit door elkaar en beleg de stokbroodschijfjes hiermee. Snipper de verse peterselie fijn en bestrooi hiermee de crostini met haring en verdeel tot slot druppels tabasco of snippers groene peper er over.

  • groene tabasco is milder dan rode tabasco en voegt een subtiel pittigje toe aan de haringhapjes. Veel groene pepers zijn milder dan de rode maar hier zijn uitzonderingen op! Pak je een groene Spaanse peper, dan is deze milder dan de rode.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Summary
recipe image
Recipe Name
Crostini met haring en groene peper
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *