Vegetarische zoete aardappel burger

zoete aardappel burger

Aan het einde gekomen van het moestuinseizoen, kan er worden teruggeblikt en nagedacht worden over de successen en de tegenvallers. Een tegenvaller was de geringe oogst van de tomatenplanten in de kas. Daar moet volgend jaar wat extra aandacht aan worden besteed. Ook de botersla kwam niet goed op in de volle grond. Daarentegen deden alle bonen en kolen het veel beter dan verwacht waardoor we het luxe probleem hebben hoe deze verder nog te verwerken.

Nu moet ik met betrekking tot de tomaten en sla ook weer niet overdrijven want ik kon er vanavond toch mooi deze burgers mee beleggen. Ik had van tevoren niet zo veel verwachtingen van deze zoete aardappelburgers want de meeste vegetarische burgers kunnen mij niet bekoren. Ik mis dan al snel het vlees. Om te voorkomen dat het erg vlak zou gaan smaken, heb ik lekkere oosterse kruiden en specerijen gebruikt. Het is een broodje geworden om de vingers bij af te likken:

Vegetarische zoete aardappel burger

6 burgers:

400 gram geschilde zoete aardappel
2 eieren
3 el bloem/kikkererwtenmeel
2 tl kerrie masala
1 tl gemalen korianderzaad
1/2 tl gemberpoeder
1 kleine ui of 1 sjalot
1 teentje knoflook, fijn gesneden
zout, peper
bakolie

1 van de 4 Coeur de boeuf tomaten

saus:
3 el yoghurt
2 el mayonaise
1 teentje knoflook
snufje chilipoeder
olijfolie

verder:
broodjes
botersla
tomaat

Verhit de oven voor op 150 C en bedek een ovenplaat met bakpapier. 
Rasp de zoete aardappel op een grove rasp. Vermeng met de ei, bloem, kerrie, koriander, gember, ui, knoflook en zout en peper. Zet even een kwartiertje in de koelkast. Meng de saus en voeg chilipoeder naar smaak toe. Verhit olie in een pan, matig vuur. Pak een flinke hand van de zoete aardappel en knijp even uit boven de gootsteen. Vorm er een dikke hamburger van en leg in de pan. Druk even aan met de achterkant van de spatel. Doe dit met de rest van de zoete aardappelmix. Draai om indien de onderkant lichtbruin is. Bak dan nog even kort de andere kant en leg de burgers op het bakblik. Zet deze nog ca. 20 minuten in de oven. Draai halverwege de tijd een keertje om.  Snij broodjes overlangs open en leg een blaadje sla op de onderkant, dan de burger, wat plakjes tomaat en een flinke lepel van de saus. Eet smakelijk!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegetarische zoete aardappelburger
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *