Zalmfilet met granaatappel en tijm

zalm-granaatappel-tijm-4

Ik ben dit jaar niet zo veel bezig geweest met de tuinkruiden. Vorig jaar heb ik Chinese bieslook gekregen die gelukkig is aangeslagen maar nog niet genoeg om er mee te koken. De paarse basilicum deed het dit jaar ook goed in de moestuinkas maar dan kom je er ook achter dat het onhandig is om kruiden niet in de achtertuin te hebben.  De overige meerjarige kruidenplanten bleken gelukkig ijzersterk te zijn en hebben mijn geringe aandacht overleefd: de tijm, oregano, salie en citroenmelisse blijven maar groeien.

Tijm gebruik ik redelijk veel in de keuken. Uiensoep zonder tijm kan wat mij betreft echt niet en ook bij gebakken champignons gaat standaard tijm. In de Mediterraanse keuken wordt het kruid ook veel gebruikt. In het onderstaande recept wordt verse tijm gecombineerd met sumak en de zoetzure smaak van granaatappel. Lekker met een couscoussalade maar ook met gebakken aardappeltjes, deze:

Zalmfilet met granaatappel en tijm

4 zalmfilets
1 limoen
1 tl sumak
4 tl granaatappelmelasse
1 granaatappel
4 takjes verse tijm of 1 tl gedroogde tijm
zout, peper
kokosolie of olijfolie

Besprenkel de zalmfilets met limoensap en bestrooi met tijm. Laat dit een half uurtje (in de koelkast) marineren. Bestrooi dan de filets met sumak, zout en peper. Verhit een pan op middelhoog vuur met kokos- of olijfolie en leg hier de zalmfilets in. Smeer tijdens het bakken de bovenkant in met de granaatappelmelasse en draai na enkele minuten de filets om. Zet het vuur laag want de met melasse ingesmeerde kant kan snel gaan verbranden. Keer de filets na enkele minuutjes nog een keer om en haal ze na een minuut uit de pan. Verdeel tot slot granaatappelpitjes over de zalmfilets.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Summary
recipe image
Recipe Name
Zalmfilet met granaatappel en tijm
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

One thought on “Zalmfilet met granaatappel en tijm

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *