Appelkoek met dadel en walnoot

appelnotendadelkoek-2De twee appelboompjes in de moestuin hebben dit seizoen hun tweede oogstjaar. Wij hadden de appeltjes niet uitgedund dus het resultaat is te omschrijven als trosappeltjes. In het gunstigste geval zijn ze net zo groot geworden als de kinderappeltjes uit de winkel. We hadden wel meer appeltjes dan verwacht. Sommige zien er door wat beschadigingen niet zo mooi uit en die gaan in baksels. De Hollandse appeltaart is twee weken geleden al op tafel gezet. Nu was het tijd om weer eens wat anders te bakken en dan het liefst een eenvoudig recept.

Het is deze appelkoek met dadel en walnoot geworden omdat ik nog een halve doos dadels uit de Arabfoodlovers-doos had staan en ik het restje walnoten ook niet lang meer kon bewaren. Ik google dan de ingrediënten waarmee ik wil bakken en kom uit op een recept dat ik eventueel nog aanpas naar mijn smaak. Dit keer kwam ik op een smulweb-recept uit en heb ik niets hoeven aan te passen. Op de zaterdagochtend kwam de appelkoek dampend uit de oven en op de zaterdagavond ging het als toetje op:

Appelkoek met dadel en walnoot

100 gram tarwebloemappeltjes-2016
1 kleine tl bakpoeder
140 gram suiker
1 ei
3 eetlepels gesmolten boter
500 gram appels
75 gram dadels
50 gram walnoot
snufje zout

Vermeng de tarwebloem met bakpoeder, zout en suiker. Maak een kuiltje en voeg ei en boter toe. Dit wordt een stevig deeg maar dat is nodig omdat er veel vocht uit de appels gaat komen. Meng dan de in kleine stukjes gesneden geschilde appel,  dadel en walnoot door het deeg. Doe dit in een ingevette vorm en bak in 50 minuten op 180 C in het midden van de oven bruin en gaar.

Bron: smulweb

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Summary
recipe image
Recipe Name
Appelkoek met dadel en walnoot
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *