Broodje warme brie met honing en balsamico

broodje-warme-brie-balsamicoMisschien herken je het volgende. Je hebt zin om jezelf (en gezelschap) eens te verwennen met een lunch in een broodjeszaak. Het oog valt bij het bekijken van de menukaart gelijk op het luxe broodje brie. Als de bediening het broodje voor je zet, val je vol verwachting aan en dan: is er met de honing uitgeschoten/de sla is al aan het verleppen/het broodje is gortdroog/vul hier een eigen ervaring in. Kortom genoeg redenen om thuis aan de slag te gaan om van een lekker vers broodje warme brie te genieten. Door een paar druppels balsamico-azijn en noten-olie (of stukjes walnoot) en nog wat verse groente wordt het geen plat broodje brie met honing maar een lekker verwenbroodje.

Ik heb zelf wat schijfjes rode puntpaprika toegevoegd. In de moestuinkas zijn de rode puntpaprika’s  aan het einde van het seizoen pas goed gaan groeien en worden ook niet meer gelijk door iets aangevreten. Voor het verantwoordelijke beestje is het blijkbaar te koud geworden. De puntpaprika’s zijn wel de helft kleiner dan uit de winkel maar daardoor niet minder lekker. Volgend krijgt daarom de puntpaprika weer een plekje in de kas! Je kan in plaats van paprika overigens ook kiezen voor plakjes tomaat of het weglaten als je sla alleen al gezond genoeg vindt.

Broodje warme brie met honing, balsamico en paprika

2pprode-puntpaprika

2 broodjes
1 puntje brie
1 tl honing
balsamicoazijn
kleine puntpaprika of tomaat
sla
notenolie of olijfolie
evt walnoten
zout, peper

Verwarm de oven voor op 180 C. Leg plakjes brie op een met bakpapier bedekte ovenplaat schuin naast elkaar, zodanig dat ze straks het broodje aan de onderkant gaan bedekken. Druppel hier wat balsamico-azijn over en wat druppels honing. Pas op met de honing, te zoet is niet lekker!! Haal de nerven uit de sla en maak de sla aan met wat notenolie of olijfolie. Indien je olijfolie gebruikt is het nog lekker om eventueel wat stukjes walnoot straks over het broodje te verdelen. Snij de puntpaprika/tomaat in reepjes of stukjes. Verdeel wat sla over de onderste helft van het broodje. Zet de ovenplaat in de oven: indien de brie gaat smelten haal het dan weer uit de oven. Maak de gesmolten kaas met een spaan los van het bakpapier en leg het op de onderste helft van het broodje. Alternatief: keer het stuk bakpapier met brie om boven het broodje en laat het op de onderste helft vallen. Verdeel paprika/tomaat over het broodje. Maak op smaak met zout en peper.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Summary
recipe image
Recipe Name
Broodje warme brie met balsamico en honing
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *