Siciliaanse risotto met biefpuntjes

siciliaanse-risotto-5 Ik had eergisteren de groente en het vlees klaarliggen voor het avondeten. De vraag was alleen nog wat er mee te gaan doen. Met biefpuntjes en een mix van knapperige groente kan je veel kanten op. Ik kon er iets Oosters mee maken: groente en vlees kort wokken, wat ketjap e.d. en dan eten met mie of mihoen. Ik kon er ook een lekkere pittige curry mee maken. Bij alles wat ik opperde was er wel een huisgenoot die er geen zin in had. Tot opeens een gerecht binnenschoot dat ik al zo’n tien jaar niet had klaargemaakt: Siciliaanse risotto met biefreepjes. Daar kreeg ik geen protest tegen.

Het recept stond destijds op de achterkant van een pak risotto van een bekend merk. Eerst heb ik maar eens gekeken op de website van dit merk, bij de risottorecepten. Het stond er niet tussen. Dan is het hopen dat via Google het recept nog te vinden is. Toen ik het recept weer terugvond op internet, zag ik dat de biefpuntjes/reepjes een eigen toevoeging is geweest en dat er geen groente in de risotto ging maar dat bij het recept “lekker met sperziebonen” stond. Het is dus Siciliaanse risotto geworden zoals wij het lekker vinden: met een Italiaanse groentemix en biefpuntjes:

Siciliaanse risotto met biefstuk

200 gram risotto
500 ml groentebouillon
1 blik tomatenstukjes van 400 gram
100 ml witte wijn
1 kleine rode ui, in snippers
1 paprika, klein gesneden
1 kleine courgette, in stukjes
1 wortel, in fijne stukjes
300 gram biefstuk of bieflap, in stukjes van 2 bij 2 cm
gedroogde oregano
50 gram zwarte olijven, in schijfjes
vers gemalen peper
zout
tabasco of rode pepersaus of rode pepervlokken
olijfolie

Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime kookpan en roerbak de risottorijst hier even kort in. Blus af met de wijn en voeg dan driekwart van de bouillon en de tomatenstukjes toe. Laat dit zo’n 10 minuten koken en zet dan nog een koekenpan op het vuur met wat olijfolie. Bak de ui eerst en dan de rest van de groente in de pan aan. Als de groente aangebakken is, kan dit bij de risotto worden gevoegd en de olijven. Veeg dan de koekenpan uit en doe hier weer een flinke scheut olijfolie in voor de biefpuntjes. Kijk ondertussen of de risotto niet te droog wordt en voeg dan de rest van de bouillon en eventueel nog wat water toe. Maak de risotto op smaak met oregano, zout, peper en tabasco. Als de risotto bijna gaar is: bestrooi de biefpuntjes met zout en peper en bak ze kort aan in een hete pan. Geef ieder een portie risotto en wat biefpuntjes.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *