Deense hotdog : pølser

De hotdogtentjes zijn een fenomeen in Denemarken. In elk gehucht tref je er wel eentje. Daar verkopen ze de door de Denen zo geliefde pølser. Dat is een rood gekleurde lange knakworst waar dan mayonaisesaus, ketchup, twee soorten uitjes en Deense mosterdsaus overheen gaat. De Deense mosterdsaus smaakt licht zoet en naast mosterd proef je kerrie. Als je wilt krijg je er plakjes augurk op en je kunt kiezen bij de verkoper tussen een zacht broodje of een smal stokbroodje.*

Wij zijn er tijdens de vakantie verslaafd aan geraakt. De rode worstjes kan je in Nederland niet kopen. Dit schijnt aan het soort kleurstof te liggen: deze is in Nederland verboden. De smaak van de rode worstjes is echter hetzelfde als gerookte Weense worstjes of knakworsten. Wij hebben de worstjes niet mee naar huis genomen, maar wel de mosterdsaus. De ingrediënten van de saus staan op de knijpfles en het is precies als ik al dacht: mosterdmayonaise met een snufje kerrie. Deze mosterdsaus is dus goed na te maken. Bij de toko verkopen ze door de Denen ook gebruikte gebakken uitjes.

Wil je ook (nog eens) een keertje genieten van een Deense hotdog, met dit recept heb je pølser die wij hebben gegeten in het Zuiden van Denemarken:

Deense hotdog : pølser

gerookte Weense worstjes/lange knakworsten
mayonaise
mosterd
kerrie (masala)poeder
ketchup
1 kleine ui, in fijne stukjes
gebakken uitjes (Toko)
augurken of ander zuurgoed
smal stokbrood
bakolie

Bak! de worstjes aan in olie. Snij een stokbrood in, tot halverwege in het midden van de bovenkant. Leg hier de worst in. Bestrijk met mayonaise en ketchup. Vermeng een beetje kerriepoeder door een eetlepel mosterd: de mosterd moet lichtjes naar de kerrie smaken. Smeer ook een beetje mosterd (naar smaak) over de worstjes. Bestrooi met de rauwe ui en met de gebakken uitjes. Beleg naar smaak met wat schijfjes augurk en geniet van deze Deense hotdog!

* Wij bestelden de meest gekochte Polser en kregen deze versie.

Summary
recipe image
Recipe Name
Deense hotdog polser
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

4 thoughts on “Deense hotdog : pølser

  1. Mooi artikel, waarvoor dank.
    Maaruh…. elk merk knakworst smaakt anders, dus welk merk bedoel je?

  2. Beste Magsel, dat klopt. Sommige merken knakworsten zijn beter dan de andere en hebben nog de echte “knak”. Wij gebruikten de lange dunne gerookte Weense worsten van een bekend en veelvoorkomende Duitse supermarktketen (hint: beginletter A). Die liggen een paar keer per jaar in de tijdelijke schappen. Misschien heeft iemand anders nog een goede tip?

  3. Ik ben de polser met remouladesaus niet tegengekomen maar misschien verschilt het per streek? Maar een goede tip voor degene die wel zo’n polser op heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *