Snackballetjes met pesto

snackballetjes pesto

Snackballetjes zijn koude gehaktballetjes ter grootte van een ping-pongballetje. Ze zijn altijd als eerste op bij feestjes. De dag voorafgaande aan een feest sta ik meestal tientallen balletjes te braden. Snackballetjes kan je serveren met een pittig sausje of wat mosterd maar echt handig is dat niet op een druk feestje. Met deze pestoballetjes is saus overbodig. Ze zijn koud ook smeuïg* en al lekker op smaak. In pesto zit natuurlijk ook al naast basilicum, wat kaas, olie en noten/pijnboompitten.

Verse pesto maak ik meestal met amandelen in plaats van pijnboompitten. Pijnboompitten kunnen namelijk een nare nasmaak hebben. Dat zijn dan Chinese pijnboompitten. Ik heb wel ergens gelezen hoe je het verschil tussen de Italiaanse en Chinese pijnboompitten maar de twijfel slaat altijd weer toe als ik in de winkel sta: waren het nou de Italiaanse of Chinese die langwerpig en puntig waren? Gelukkig zijn ze goed te vervangen in de pesto, ook bijvoorbeeld door hazelnoten of cashewnoten.

Snackballetjes met pesto

300 gram gehakt
4 el verse pesto*
1 kleine rode ui/sjalot
1 ei
paneermeel
zout, peper
olijfolie

Klop het ei los en voeg er het gehakt aan toe. Maak het gehakt aan met de pesto, wat zout en peper. Snipper de ui heel fijn en voeg toe.  Maak het gehaktdeeg steviger met paneermeel. Vorm balletjes ter grootte van een golfbal en bak ze in ca 10 minuten bruin in olijfolie.

* Warm natuurlijk ook lekker!

Voor het pesto-recept zie deze link.

Summary
recipe image
Recipe Name
Snackballetjes met pesto
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *