Roomkaasbroodjes

broodjes bakke roomkaas

Wil je van deze roomkaasbroodjes echte kaasbroodjes maken dan zal je ze nog even moeten bestrooien met geraspte kaas. De roomkaasbroodjes zonder topping hebben een romige milde smaak zodat ze ook lekker zijn met bijvoorbeeld jam er op. Je kan natuurlijk ook nog wat kruiden meebakken als je deze broodjes bijvoorbeeld bij een soep-maaltijd gaat eten.

Het is een simpel recept maar omdat de broodjes zo lekker zijn vond ik het de moeite om te delen. De roomkaas die ik gebruikte, is van De Zuivelmakers*. Zij maken als enige in Nederland nog roomkaas uit verse melk. Dat proef je ook. Het heeft het uiterlijk van smeerkaas maar is nog net iets romiger. De roomkaas is verpakt in een spuitzak met ribbelmondje zodat je er ook mooie snacks er mee kan maken. Ik heb al uit nostalgie een paar dadels gevuld met de roomkaas en dat zag er goed uit!

Roomkaasbroodjes

300 gram bloem
100 gram roomkaas
1 tl (3 gram) gedroogde gist
150 ml water
1/2 tl zout
1 tl suiker

Optioneel voor kaasbroodjes: geraspte kaas (bv. emmentaler, gruyère)

Doe eerst de gist, dan bloem, roomkaas, water, zout en suiker in een kom. Kneed dit tot een elastisch deeg dan wel zet het deegprogramma van de broodbakmachine aan of de keukenmachine zo’n 10 minuten. Laat het deeg een uur afgedekt rijzen. Kneed het geheel dan nog een keer door en vorm hier12 balletjes van en leg deze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Laat de bolletjes nog in ieder geval een half uur rijzen. Bestrooi (de helft van) de bolletjes met kaas. Bak ze af op 180 C in 20 minuten tot ze mooi bruin zijn.

* Ik heb deze roomkaas gekregen om uit te proberen. Meer informatie over de roomkaas en verkrijgbaarheid is te vinden op de website van De Zuivelmakers. 

Summary
recipe image
Recipe Name
Roomkaasbroodjes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *