Aardappelsalade met erwtjes en gerookte forel

aardappelsalade erwtjes forel

Ik had de oogst van onze erwtjes al even uitgesteld. Ik wilde op het gemak kunnen genieten van de verse zoete erwten. Een aantal peulen zijn al weg omdat verse erwten ook rauw, direct uit de peul gegeten, erg lekker zijn. Afgelopen woensdagmiddag had ik tijd en ‘s-ochtends al een kilo nieuwe aardappelen gekookt voor een aardappelsalade of huzarensalade.

De combinatie aardappelsalade en verse erwten schoot mij te binnen omdat een paar dagen daarvoor in de Volkskrant een recept had gestaan van aardappelsalade met erwten en makreel. Ik had gerookte forel in de koelkast en heb de kruiden aangepast aan mijn smaak. Ik ben namelijk niet zo dol op munt in mijn avondeten dus heb ik die vervangen door peterselie. Ik had nieuwe oogst rode uien en dat leek mij nog lekkerder dan de bieslook van het recept. Met zo veel verse produkten in de salade kan je met recht zeggen dat dit een echte seizoenssalade is:

Aardappelsalade met verse erwtjes en gerookte forel


1 kilo (nieuwe) vastkokende aardappelen
3 ons verse erwten (of erwten uit diepvries)
125 gram gerookte forelfilet
1 kleine rode ui
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels yoghurt of 1 eetlepel Turkse yoghurt
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel citroensap
(citroen-) zout
vers gemalen peper
verse peterselie

Kook de aardappelen, het liefst in schil, en giet ze af wanneer ze gaar zijn. Laat de aardappelen met de deksel van de pan afkoelen. Trek de schil van de aardappel en snij de aardappel in stukjes. Kook ondertussen ook de erwten in circa 6 minuten gaar in gezouten water en laat afkoelen. Snipper een kleine rode ui. Doe deze samen met de aardappel, erwten en de in stukjes gescheurde forelfilet in een grote kom. Maak een sausje van de mayonaise, yoghurt, olijfolie en citroensap. Breng op smaak met zout en peper en verse peterselie. Meng de saus door de overige ingrediënten en proef of nog zout of peper nodig is.

Summary
recipe image
Recipe Name
Aardappelsalade met erwtjes en gerookte forel
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.