Pasta met broccolisaus en gerookte zalm

pasta broccolisaus gerookte zalm

Ook op zeer hete dagen, eet ik het liefst een warm bordje pasta in plaats van pastasalade. Op vakantie in Italië vond ik het heerlijk om tussen de middag in de schaduw de plaatselijke pastaspecialiteit te eten. Ik heb overigens nog nooit pastasalade op een Italiaans menu zien staan. Zou het een buitenlandse uitvinding zijn? Een pastasalade is wel een goede manier om nog een restje pasta op te maken. Ik warm mijn restje pasta met saus gewoon de volgende dag nog even op in de magnetron. 

Dit is een lekker gerecht voor als je zin hebt in pasta met een smeuïge saus zonder al teveel boter en room e.d. er in. Door de broccoli met ui, knoflook en bouillon te pureren krijg je al een iets dikke zachte saus. Een beetje kook- of koksroom in de saus maakt het wel nog iets lekkerder. Omdat het een volle saus is heb ik gekozen voor spaghetti. Penne en schelpvormige pasta’s passen weer het best bij een wat dunnere saus. In plaats van gerookte zalm kan je ook gerookte spekreepjes gebruiken (dan smullen de niet visliefhebbers ook lekker mee).

Pasta met romige broccolisaus en gerookte zalm

1 stronk broccoli
1 ui, gesnipperd
1 knoflookteentje, fijn gesneden
200 ml groente of kruidenbouillon
1 tl gedroogde salie of handje salieblaadjes
50 ml witte wijn*
scheut kookroom

1 ons gerookte zalm**
Parmezaanse kaas, geraspt
(citroen-)zout***, peper
1 pak spaghetti

olijfolie

Verhit wat olijfolie in een diepe pan en bak hier eerst de ui in zacht, daarna de knoflook. Maak de broccoli schoon: snij en was de roosjes en schil de stronk en snij deze in stukjes. Voeg de broccoli toe aan de pan en bak even mee. Voeg dan de bouillon toe en doe de deksel op de pan. Laat ca 15 minuten koken tot de stronkjes gaar zijn. Pureer dan met een staafmixer de broccoli in de bouillon. Voeg een beetje wijn toe en een scheutje kookroom en laat zachtjes pruttelen tot de gewenste dikte.

Kook de spaghetti, giet af en voeg de broccolisaus toe. Meng alles lekker door elkaar en maak het geheel op smaak met peper en (citroen-) zout en salie. Serveer met stukjes gerookte zalm.

* optioneel, kan evt. ook een scheutje citroensap toevoegen
**  ook lekker met spekjes
*** citroenzout is hier lekker, zie het recept.

Summary
recipe image
Recipe Name
Pasta met broccolisaus en gerookte zalm
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *