Eenvoudig rabarberkruimeltoetje

rabarber kruimel jamie oliver

De taarten en cake’s met rabarber vliegen je op dit moment om de oren. Is er dan nog ruimte om een kruimeltoetje met rabarber het internet op te slingeren ? Jawel, want dit is een toetje voor mensen zoals ik en dat wil ik even delen. Het is namelijk het perfecte toetje voor mensen die bijna nooit toetjes maken omdat ze dat te veel moeite vinden. Het is daarnaast een zeer geschikt toetje voor iemand die geen bakwonder is. Kortom, dit toetje is snel klaar en lastig te verknoeien, met een maximaal resultaat. Iedereen met een blij gezicht aan de rabarberkruimel.

Het basisrecept komt van Jamie Oliver. Jamie Oliver doet echter een kaneelstokje bij het koken van de rabarber en dat leek mij niet heel erg lekker. Ik heb er gember bij gedaan. Ik heb nog overwogen om wat amandel door het kruimeldeeg te mengen maar dan zou het weer zoveel extra tijd gaan kosten – ik had alleen ongepelde amandelen in huis- dat de gedachte daar alleen al aan mij deed zuchten. Nu ik weet hoe snel dit klaar is, ga ik het trouwens de volgende keer er wel bij doen.

Eenvoudig rabarbertoetje

500 gram rabarber
50 gr suiker
2 cm verse gember, geraspt of 1 tl gemberpoeder
1 dl water
Kruimeldeeg:
50 gr bloem
50 gr boter, in stukjes
50 gr rietsuiker

Verwarm de oven voor op 200 C.
Snij de rabarber in stukken en doe dit samen met het water, suiker en gember in een pannetje.  Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Maak ondertussen het kruimeldeeg door de bloem, boter en suiker door elkaar te prakken. Kneed op het laatst met de hand door totdat er kruimels ontstaan. Stort de rabarber in een ovenschaal en verspreid het kruimeldeeg over de rabarber. Zet de schaal in het midden van de oven en haal na ca 15 minuten indien het deeg bruin is en de rabarber omhoog komt, de schaal uit de oven. Laat even afkoelen voor het serveren.

Summary
recipe image
Recipe Name
Eenvoudig rabarberkruimel toetje
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.