Salade met champignons en manchego

Gisteren was ik met twee met medefoodbloggers, Martine van het blog Duizenden1dag en Emmelien van het blog Zoet en Roze, op ons (inmiddels) jaarlijkse uitje naar de Auchan Supermarché in Lille. Vier jaar geleden gingen wij voor het eerst op initiatief van Marleen van het blog Eten uit de volkstuin. Zij kon er dit jaar helaas niet bij zijn. De eerste keer kwamen wij rond het middaguur aan en aten wij Flammkuchen bij “Les 3 brasseurs”. Dit is een goed bezochte bar/eetgelegenheid in hetzelfde gebouw van de Auchan.

Dit jaar stond het van tevoren al vast: we gaan weer voor een lunch met flammkuchen (tarte flambée) bij Les 3 brasseurs. Eenmaal plaatsgenomen aan een tafeltje begon ik te twijfelen toen ik de menukaart met salades las en zag wat er rond werd gebracht. Wat kunnen Fransen toch heerlijke salades samenstellen. Er gaan meestal verschillende soorten groente door de salades, zoals haricots verts en champignons. En dan nog flinke stukken (geiten-)kaas of gerookte zalm of ham. Maar ja, zo’n flammkuche als ze daar serveren, dat lukt mij thuis niet en een smulsalade wel. Zoals deze:

Salade met champignons en manchego

zakje (paar handen) gemengde sla
balsamico-azijn (evt. rode wijnazijn)
olijfolie
1 teentje knoflook
6 flinke kastanjechampignons, in plakjes
walnoten
manchego kaas*
zout, peper

Maak de sla aan met een eetlepel balsamico azijn en drie eetlepels olijfolie, peper en zout. Bak de champignons in olijfolie, samen met het teentje knoflook en bestrooi met wat zout en peper.  Verdeel de sla over de bordjes (4 als voorgerecht, 2 als maaltijd). Verwijder de knoflook en verdeel de champignons over de sla, kruimel dan de gepelde walnoten naar smaak over de salade en schaaf manchegokaas over het geheel. Lekker als bijgerecht bij wildrecepten en als vegetarisch voorgerecht.

*machego is een schapenkaas uit Spanje, licht pittig en een beetje zoet. Het wordt vaak gegeten als tapas maar ook verwerkt in gerechten of salades. Ik heb Manchego Don Alvaro DOP gebruikt van www.delekkerstekaas.nl, een webwinkel waar je zowel heerlijke hollandse kaas kan kopen, als bijzondere buitenlandse kazen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *