Gekookte kreeft met vadouvan botersaus

Gisteren hadden de kinderen een kerstmaaltijd op de BSO, vanavond op school en dan is kerstmis nog niet begonnen. Het is voor ons volwassenen een kans om eens wat op de eettafel te zetten waar wij op het gemakje van kunnen genieten. Vorig jaar waren dat coquilles met rivierkreeft in gembersaus en dit jaar kreeft. De combinatie kreeft met vadouvan-boter is super, net zo geweldig als kreeft met vanillesaus.  s’Middags zag ik bij de Agrimarkt een bak met zeekraal dus was de keuze voor wat ik er nog bij zou doen makkelijk.

Dit is onderdeel van de kerstvoorpret. De kerstdagen zelf hoef ik niet te koken. Wel vind ik het altijd leuk om mee te helpen in de keuken dus ik zal daar tijdens de kerst toch wel een tijdje doorbrengen. Verder kijk ik deze dagen voor kerst altijd de folders van de supermarkten even door want dan hebben ze bijzondere aanbiedingen. Dit zijn de dagen waarop er bavette in de supermarkt ligt en kwartels. En kreeft dus, waarbij dit recept een aanrader is en makkelijk te maken!

Gekookte kreeft met vadouvan botersaus

Voor 2 personen:

1 gekookte kreeft, ca 600 gram
50 gram boter
halve theelepel vadouvan
zout, peper
1 ons zeekraal
verse peterselie

Kook de kreeft:
Ingevroren en al gekookte kreeft: laat van tevoren de kreeft ontdooien en verwarm de kreeft 5 minuten in kokend water.
Verse kreeft: Doe de kreeft in één keer in het kokende vocht. De kooktijd voor 500 g is 5 minuten. De kreeft is dan helemaal gaar en direct gereed voor verdere consumptie. Reken voor elke 100 gram meer, een minuut langere kooktijd.

Smelt ondertussen de boter in een pannetje, haal de melkvlokjes uit de boter en voeg de vadouvan, snufje zout en peper aan de geklaarde boter toe. Kook de zeekraal in ca. 6 minuten beetgaar. Leg een plukje zeekraal op een bord. Halveer de kreeft in de lengte en leg een helft op de zeekraal. Giet wat van de botersaus over het kreeftenvlees en wat over de zeekraal en bestrooi de kreeft met plukjes verse peterselie. Zet het restant van de botersaus ernaast zodat ieder naar smaak kan toevoegen.

Bewaren

Bewaren

Summary
recipe image
Recipe Name
Kreeft met vadouvan botersaus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *