Toscaanse bavette – sousvide –

Vorig jaar gingen wij in zomervakantie naar de Franse Elzas en zaten wij in een chalet met op loopafstand een enorme supermarkt. Deze supermarkt had ook nog eens een slagerij intern. Daar heb ik mij lopen vergapen aan het enorme aanbod. Voor mij stond van tevoren al vast dat ik minstens 1 keer bavette zou kopen in Frankrijk en het werd uiteindelijk 2 keer. Ook bij het jaarlijkse kerstinkoop-uitje in Lille ging er bavette mee terug. Kortom, een kans om bavette mee te nemen laat ik niet gaan.

Deze week kon ik weer eens aan de slag met bavette. Ik heb tot nu toe de bavette niet sous vide gegaard dus ik wilde wel eens uittesten of het nog verschil maakt. Conclusie: of wij hadden bij toeval dit keer een supersappige bavette of het maakt echt verschil. Ik gok op het laatste. Ik zal het daarom nog een keertje uit moeten testen dus laat de Franse weken bij de slagers/supers maar komen. Dan kan ik nog een keertje toeslaan.

Toscaanse bavette

1 bavette van 350 gram (2 a 3 pp)
3 eetlepels olijfolie
3 eetlepels citroensap
1 teentje knoflook
1 takje rozemarijn
zwarte peper
zout
snufje rode peper/cayennepeper
1 theelepel citroenrasp

Maak de marinade en doe de bavette in een zakje met de ingrediënten, trek vacuum en seal. Indien geen sousvide bereiding: marineer de bavette minimaal 4 uur voordat je gaat grillen.

Sousvide: verwarm het water tot 54C: de gevacumeerde en gemarineerde bavette 2 uur op 54C.

Gril de bavette ca 4 minuten in grill-apparaat of 6 tot 8 minuten in de grillpan (afhankelijk van dikte bavette of hoe rood je de bavette graag wilt hebben). Laat het vlees even rusten in folie voordat je het aan gaat snijden.

P.S. Wij aten de bavette met in olijfolie gebakken frietjes uit de actifryer en met Ton’s mayonaise Fris Zuur. Deze mayonaise had ik gekregen om uit te testen en ik vind het de allerlekkerste van Ton en van alle kant en klare mayonaises. Het was dan ook binnen een paar dagen op. Houd je van wat zuurdere mayonaises, dan kan ik deze aanraden.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *