No Waste broccolisoep met geitenkaas

no waste broccolisoep geitenkaas

Gisteren maakte ik een ovenschotel met de roosjes van 2 broccolistruikjes. De stengels heb ik bewaard want die zijn ook eetbaar. Je kan daar nog een lekker soepje mee maken. De schil van de stengels is vezelig dus die haal je er af. Er is de laatste tijd veel aandacht voor koken met kliekjes, zie het ontstaan van Kliekipedia. Maar dat het loof van sommige knolgewassen ook eetbaar is (bv biet en radijs), dat de stengels van de ui als smaakmaker te gebruiken is en dat een geschilde broccolistengel rauw ook bijzonder lekker is, daar mag nog wel wat meer aandacht voor komen.

Ook schillen weggooien is zonde. Herman den Blijker voorspelt een nieuw soort schillenboer aan de deur: een goedlachse hipster met een zak versgebakken aardappelschillen. Gebakken aardappelschillen is een trend aan het worden. Zorg er dan natuurlijk wel voor dat de aardappelen biologisch zijn. Voor een leuke brochure en nog wat meer informatie over wat wel en niet eetbaar is aan loof en plant, kijk dan eens hier.  Kortom, er kan nog veel minder worden weggegooid aan eten.

No Waste broccolisoep met geitenkaas

2 stengels van de broccoli (of 1 hele broccoli)
1 liter groente of kippenbouillon
1 kleine ui
1 teen knoflook
1 klont boter
1 eetlepel bloem
verse peterselie (of gedroogde Italiaanse kruiden)
jonge geitenkaas, geraspt (of feta)
vers gemalen peper

Schil de stengels van de broccoli en snij het droge uiteinde af. Snij vervolgens de broccoli in schijfjes. Snipper de ui en de knoflook. Verwarm een klont boter in de pan en bak hier eerst de ui, vervolgens de knoflook en broccoli in. Voeg een eetlepel bloem toe en schep nog even door. Giet de bouillon erbij en maak de soep op smaak met peterselie en peper. Laat de soep 10 minuten koken tot de broccoli zacht is en pureer dan met de staafmixer de soep. Doe in de soepkom een schepje geraspte kaas en giet hier de soep op. Eet smakelijk.

Summary
recipe image
Recipe Name
No waste broccolisoep met geitenkaas
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.