Coquilles met asperge, garnalen en saffraansaus

Afgelopen maandag was ik jarig en mocht ik bepalen wat er die avond op tafel zou komen. Bij mij is dat vrij eenvoudig. Het komt bijna altijd neer op iets met Hollandse garnalen. Daarnaast had ik dit jaar zin in krabbenpoten. De krabbenpoten bleken alleen in het weekend te worden verkocht, dus moest ik even omschakelen. Gelukkig had ik een aanbieding coquilles de week daarvoor gekocht en konden wij het onderstaande heerlijke gerecht maken met de eerste asperges van het seizoen.

De saffraansaus is een witte wijnsaus met saffraan als (subtiele) smaakmaker. Daarnaast geeft het de saus een mooie lichtgele kleur. Dit gerecht is daarom ook een fijn paasgerecht. Ik kan mij voorstellen dat dit gerecht ook erg lekker is met groene asperges of wellicht met beide soorten asperges om het nog wat kleurrijker te maken. Ik ben zelf dol op witte asperges en ga de komende tijd weer genieten van het nieuwe seizoen.

Coquilles met asperges, garnalen en saffraansaus

12 coquilles (ca.200 gram)
100 gram Hollandse garnalen
12 asperges (ca. 500 gram) of zoveel als je lekker lijkt

150 ml witte wijn
150 ml kookroom
8 saffraandraadjes
peper, zout
25 gram koude boter

verse peterselie

Doe de wijn met saffraan in een steelpannetje en laat dit inkoken tot 4 el vocht. Haal de saffraandraadje er uit met een zeefje en voeg de room toe. Laat dit nog even indikken en roer vlak voor het serveren met een garde de koude boter in blokjes door de saus. Breng op smaak met zout en peper.

Leg de geschilde asperges in een pan en giet hier kokend water op. Laat 10 minuten koken bij middeldikke asperges en ca. 15 minuten bij dikke asperges.

Bak de coquilles om en om in de pan totdat het vlees niet meer doorzichtig is: dat is al na een paar minuten.

Leg enkele asperges op een bord, daarnaast de coquilles en besprenkel deze met Hollandse garnalen. Verdeel hier wat van de saus over en serveer de overige saus er naast. Lekker met nog wat verse peterselie.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Summary
recipe image
Recipe Name
coquilles met asperges, garnalen en saffraansaus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Published by

2 thoughts on “Coquilles met asperge, garnalen en saffraansaus

  1. Hoi Daphne, fijn dat het witte goud weer in de winkel ligt! Dit recept is zeker een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *