Op de huid gebakken zeebaarsfilet met geroosterde groente en tomatencouscous

Als de kat van huis is, dansen de muizen op tafel. De kat is niet zo dol op couscous, venkel en aubergine. Dat kon dus zonder tegemoetkomend gemopper op tafel worden gezet. De kinderen kregen van mij de keuze: meedoen met mijn couscous met visplan of poffertjes. Die uitslag was al van tevoren te raden en daarom zat ik gisteravond in mijn eentje te genieten van dit gerecht. Ik had daardoor veel te veel geroosterde groente en die ik heb ik ingevroren. Het is altijd handig om groentenmixen in de vriezer te hebben.

Zo heb ik diverse zakjes zogenaamde bolognese-groentemix in de vriezer liggen. Ik snij dan wortels, een stronk bleekselderij en enkele uien fijn en verdeel het in porties over diepvrieszakjes. Deze groentemix is de basis voor veel Italiaanse gerechten en anders zou je toch maar blijven zitten met een halve stronk bleekselderij en wat wortels. Een andere lekkere mix van groente, al dan niet samen ingevroren, is een combinatie van erwtjes, peultjes en courgette.

In het onderstaande gerecht is venkel, aubergine, paprika en kerstomaatjes gebruikt. Dit smaakt heel goed bij vis en vooral een stevige witvis zoals de zeebaars!

Op huid gebakken zeebaarsfilet met geroosterde groente en tomatencouscous

4 zeebaarsfilets
1 aubergine
1 venkelknol
1 groene of gele paprika
1 bakje kerstomaatjes
1 ons feta
300 gram tomatencouscous
ca. 3 dl groentebouillon
1 tl sumak
zout,peper
olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 C. Snij de aubergine in blokjes, de paprika in dunne reepjes, de venkel in nog dunnere reepjes (anders blijven ze hard na het roosteren), de kerstomaatje door de helft en doe ze in een ruime platte ovenschaal of bakblik. Verdeel hier olijfolie over en wat zout en peper. Hussel alles even om en zet 30 tot 40 minuten in de oven totdat de groente gaar is.

Kruid de zeebaarsfilets met peper en sumak. Laat in een koekenpan de olie heet worden en leg de filets met de velkant naar beneden in de pan. Bak zo’n 4 minuten tot het vel bruin en knapperig is en bak de filets daarna nog even 2 minuten op de andere kant.

Doe de couscous in een pan en voeg dezelfde volume aan groentebouillon toe en nog een scheutje olijfolie. Laat 5 minuten wellen.

Verdeel de geroosterde groente door de couscous en voeg hier evt. nog brokjes feta aan toe. Maak eventueel verder op smaak met wat zout en peper. Verdeel couscous over 4 borden en leg hier de filets op.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *