Hartig yoghurtbrood

hartig yoghurtbrood

Bij mij staat vrijwel altijd een pak yoghurt in de koelkast. Yoghurt is veelzijdig te gebruiken in de keuken. Dat was ook wel te zien toen ik host mocht zijn van het foodblogevent vorig jaar en als thema “verrassend lekker met yoghurt” had genomen. De inzendingen varieerden van recepten voor hartige taarten, curry’s, hartige kruidenhangop tot notenijs en cake. Je kan ook goed marineren in yoghurt. Kip wordt lekker mals na een paar uurtjes in een yoghurt-kruidenmarinade.    

Dit hartige yoghurtbrood was bij ons een succes. De smaak doet een beetje aan Duits (desem)-brood denken. Het vult lekker dus je bent snel voldaan.

Hartig yoghurtbrood

225 gram bloem
150 gram volkoren-tarwemeel
50 gram maismeel
240 ml yoghurt
120 ml water
2 el olie
1 el honing
1 tl zout
9 gram droge gist

Verwarm de oven voor op 225C. Doe de bovenstaande ingrediënten in een keukenmachine en laat dit 10 minuten kneden tot een soepel deeg. Doe het deeg in een rijsmandje of ruime schaal. Doe hier een natte theedoek over en zet warm weg. Laat het deeg een uurtje rijzen. Kneed het dan nog een keer door, vorm het deeg in de gewenst vorm en vul hiermee een broodblik. Zet het broodblik nog een keer weg met de theedoek er over en laat ca. een half uur rijzen. Zet het blik in de oven en de oven op 200 C. Bak het brood af in 35 minuten.

Summary
recipe image
Recipe Name
Hartige yoghurtbrood
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

One thought on “Hartig yoghurtbrood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *