Salade van garnalen met avocado en koriandermayonaise

garnalensalade avocado koriander

Ik kijk graag naar het programma De wilde keuken met Wouter Klootwijk. Twee weken geleden ging de uitzending over verse ongepelde garnalen. Deze ongepelde garnalen worden op de boot gekookt. Ze krijgen niet de behandeling met conserveringsmiddelen om ze lang houdbaar te maken zoals bij de meeste gepelde garnalen. Deze gepelde garnalen worden doorgaans namelijk ongepeld naar Marokko verscheept en weer gepeld terug naar Nederland. Door de afwezigheid van de conserveringsmiddelen, zo weet ik uit ervaring, proef je weer hun pure, iets zoetige smaak.

Na zo’n aflevering krijg je natuurlijk weer extra veel zin in verse garnalen. Bij een bezoekje in Yerseke aan de visboer werden dan ook naast de beoogde kibbeling, ongepelde garnalen meegenomen. Zo konden wij de volgende dag naast deze lekkere salade ook een garnalenbisque maken van de schalen van de garnalen. Je hebt dus dubbel plezier van de ongepelde variant. Grote hoeveelheden zullen wij er niet van kopen want het pellen is nogal een werkje. De smaak van deze garnalen en de bisque maken echter alles goed.

Salade van Garnalen met avocado en koriandermayonaise

Voorgerecht 4 personen:

1 ons gepelde Hollandse garnalen
1 avocado
1 jalapenopeper, ontzaad en gesnipperd
2 kleine tomaten, zonder zaadjes en vocht en in stukjes
limoensap
3 el mayonaise
half bosje koriander, blaadjes fijn gesneden
zout, peper

evt. fijn gesneden sla

Snij de avocado doormidden en haal de pit weg. Trek het vel van de avocado en snij de avocado in stukjes ter grootte van de garnalen. Besprenkel met limoensap om verkleuren te voorkomen. Voeg de garnalen toe, de fijn gesnipperde jalapenopeper en de tomaatstukjes. Maak op smaak met een snufje zout. Roer een beetje limoensap door de mayonaise om deze wat zuurder te maken. Maak op smaak met zout en peper en de verse koriander. Schep in vier kommetjes de salade en een lepel van de koriandermayonaise.

Bewaren

Summary
recipe image
Recipe Name
Salade van hollandse garnalen en avocado
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *