Pittige mosselen met lente-ui en koriander

pittige mosselen koriander
Dit is onze nieuwe favoriete mosselrecept. Het lijkt op het recept voor Oosterse mosselen maar er gaat in plaats van kokosmelk witte wijn in. Op de één of andere manier trekt mij de combinatie van kokosmelk en mosselen niet aan, dus dit Fusion-recept is voor mij ideaal. De mosselbouillon is door de kruiden gelijk erg lekker en kan je bewaren als basis voor een soep of (curry)saus. De verse koriander is overigens essentieel bij dit gerecht.
De zaadjes van de gebruikte Spaanse peper heb ik te drogen gelegd. Ik ga dit jaar in de moestuin meer uit zelf gewonnen zaadjes proberen te laten groeien. Vorig jaar is dat goed gelukt met de pompoenen. Naast Spaanse pepers staat er Jalapeno peper op het lijstje. Aangezien we vorig jaar een kasje hebben gezet, kan ik op tijd beginnen. Dit weekend start ik mijn moestuinseizoen.

Pittige mosselen met lente-ui en koriander

2 kilo mosselen
2 el olie
1 ui, gesnipperd
4 knoflookteentjes, in kleine stukjes
1 grote of 2 kleine Spaanse pepers, ontzaad en fijn gesneden
1 tl kerrie masala
1/2 tl gemberpoeder
1 tl korianderpoeder
100 ml droge witte wijn
half bosje verse koriander
2 bosuien/lente-uien
stokbrood

Maak de mosselen schoon en verwijder de kapotte schelpen en de schelpen die niet sluiten als je er op drukt. Verhit de olie, voeg eerst ui, dan knoflook, pepers, kerrie, gember, koriander en tot slot droge witte wijn toe. Doe de schoongemaakte mosselen in de pan en laat het vocht 3 keer opkomen. Haal ze na de derde keer gelijk van het vuur. Voeg lente-ui toe en bestrooi met verse koriander.

Bron: http://www.foodnetwork.com/recipes/guy-fieri/spicy-steamed-mussels-recipe.print.html

Summary
recipe image
Recipe Name
pittige mosselen met lenteui en koriander
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *