Brioche uit de broodbakmachine / ovengeroosterde blauwekaas-brioche (snack/voorgerecht)

brioche broodbakmachine

Deze vakantie heb ik weinig eetsouveniers meegenomen naar huis. Niet dat er in Denemarken geen lekker eten in de winkel ligt maar omdat veel in Nederland ook te koop is.  Daarnaast verdwijnt eenmaal thuis vaak de aantrekkingskracht van bepaalde etenswaren. Dit jaar namen wij mee: Danish blue, zachte lichtgele Deense kaas, veenbessensaus, zwartebessenjam, knackebrot, blikje gerookte haring en mosterdsaus. De mosterdsaus werd gekocht om nog eens een keertje die verrukkelijke Deense hotdogs mee te maken. Het heeft een wat zoetige smaak.

Met de Danish blue heb ik deze heerlijke ovengeroosterde blauwe-kaasbrioche gemaakt. Het recept komt van het blog ageeth kookt en eet. Het is gemaakt in het kader van “de foodblogswap zonder naam”. Dat is een initiatief binnen de groep Foodbloggers Benelux waarbij wordt gekookt van elkaars blog. Ik vond het een goede aanleiding om tevens een recept voor briochebrood uit te testen. Het is een geweldig lekker luchtig, licht zoetig brood geworden. De combinatie met blauwe kaas is heel bijzonder. Ik was verslaafd vanaf de eerste hap.

Brioche uit de broodbakmachine

1 tl gist
300 gram tarwebloem*
1 tl zout
1 el kristalsuiker
70 gram boter
1 ei
120 ml ( ei en 120 ml moeten samen 170 ml zijn, anders meer melk toevoegen)

Doe alles van de ingrediëntenlijst op volgorde in de broodbakmachine en bak met behulp van het witbrood-programma. 

Ovengeroosterde blauwekaasbrioche

Snij eventueel het brood in de gewenste vorm (met behulp van een glas) of driehoekjes. Leg deze op een ovenplaat. Bestrooi het met verkruimelde blauwe kaas (Danish blue bijv.) en eventueel wat walnoot en/of fijngesneden salie. Zet onder de grill totdat de randjes van het brood bruin worden en de kaas is gesmolten. 

* Ik heb een ouderwetse broodbakmachine en daar bak ik broden in van 300 gram meel. Gaat jouw broodbakmachine uit van 500 gram meel vermenigvuldig dan alles met 1,6. Pak mbt de eieren dan 2 kleine eitjes en vul aan met melk tot 270 ml. script”>

Summary
recipe image
Recipe Name
Brioche uit de broodbakmachine
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *